Google anunță modelul lingvistic Gemini 1.5 Flash

Google anunță modelul lingvistic Gemini 1.5 Flash
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 14 mai 2024

Google a anunțat o nouă versiune a modelului lingvistic Gemini, menită să ofere o latență redusă și răspunsuri mai rapide.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

La Google I/O 2024, ediția din acest an a conferinței dedicate de companie dezvoltatorilor, Google a făcut mai multe anunțuri legate de inteligența artificială.

Printre altele, Google a anunțat Gemini 1.5 Flash o versiune mai mică și mai rapidă a celei mai recente literații a sistemului de inteligență artificială al companiei.

OpenAI deschide accesul la GPT Store CITEȘTE ȘI OpenAI deschide accesul la GPT Store

Datorită dimensiunii reduse, Gemini 1.5 Flash va oferi o latență mai mică în comparație cu versiunea standard, ceea ce va face posibile răspunsuri mai rapide la întrebările utilizatorilor.

Conform companiei americane, Gemini 1.5 Flash excelează la rezumarea articolelor și extragerea datelor din documente lungi, aplicații de comunicare și subtitrarea videoclipurilor.

Plasat de companie între Gemini 1.5 Pro și Gemini 1.5 Nano (care rulează local), Gemini 1.5 Flash este orientat către dezvoltatori, ca o modalitate mai ieftină pentru crearea aplicațiilor AI.

Noul model lingvistic este acum disponibil sub formă de preview în cadrul platformelor AI Studio și Vertex AI.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
ai
gemini
model lingvistic