VIDEO&FOTO Huawei și-a prezentat primul smartphone pliabil și este chiar mai scump decât Galaxy Fold

scris 24 feb 2019

La doar câteva zile după ce Samsung a lansat Galaxy Fold, rivalul chinez Huawei prezintă Mate X, primul său smartphone pliabil.

Dincolo de faptul că împarte același principiu funcțional cu smartphone-ul pliabil al acelor de la Samsung, dispozitivul prezentat de Huawei la Mobile World Congress 2019 diferă fundamental prin faptul că deschiderea se face spre exterior.

Când este închis, sunt vizibile două ecrane diferite pe ambele părți ale terminalului. Un ecran are 6,38 inch, iar al doilea măsoară 6,6 inch.

Când se deschide dispozitivul, cele două ecrane se unesc, dând naștere unui display cu diagonala de 8 inch și o rezoluție de 2.480 x 2.000 pixeli.

FOTO Primul smartphone cu 10x zoom optic va fi lansat peste câteva luni CITEȘTE ȘI FOTO Primul smartphone cu 10x zoom optic va fi lansat peste câteva luni

O caracteristică definitorie a lui Mate X este bara groasă plasată pe spatele dispozitivului, în partea dreaptă. Această bandă conține o parte din componente, senzorii și cele trei camere foto.

Mate X are o grosime de doar 1,1 centimetri, fiind cu aproximativ 50% mai subțire decât Samsung Fold.

De asemenea, dispozitivul celor de la Huawei are o baterie mai mare decât cel de la Samsung, de 4.500 mAh.

Mate X folosește chipset-ul Kirin 980, are 5G, 8 GB memorie RAM și 512GB spațiu de stocare. În această configurație, dispozitivul celor de la Huawei va intra pe piață în vara acestui an și va costa 2.300 de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
smartphone
mate x