VIDEO Google a prezentat noile smartphone-uri Pixel și o primă tabletă

VIDEO Google a prezentat noile smartphone-uri Pixel și o primă tabletă
scris 9 oct 2018

În cadrul unui eveniment intitulat “#MadeByGoogle” ce a avut loc la New York, compania care tocmai a închis rețeaua socială Google+ a prezentat a treia generație de smartphone-uri din seria Pixel împreună cu prima tabletă produsă “in-house”.

Din punct de vedere al designului, noile modele nu diferă esențial de generația din 2017. Modelul XL are “cozoroc”, pe când cel mai mic păstrează un aspect mai tradițional. Ambele modele au în continuare o destul de însemnată zonă neagră sub ecran, ceea ce creează impresia unor device-uri desenate în urmă cu doi ani.

Surprinzător pentru unii, Google a păstrat în continuare o singură cameră foto (12,2 MP). Moda cu 2, 3 sau chiar mai multe camere foto se dovedește încet-încet a fi mai mult un artificiu de marketing. Google pare mai puțin interesat de acest aspect și are oricum una din cele mai bune camere foto de pe piață.

Cei care reușesc să treacă peste aspectul nu tocmai atrăgător al noilor smartphone-uri vor descoperi la interior componentele care erau de așteptat de la niște modele de top cu prețuri pe măsură.

Microsoft anunță propriul serviciul de streaming pentru gaming, xCloud CITEȘTE ȘI Microsoft anunță propriul serviciul de streaming pentru gaming, xCloud

Pixel 3 are un ecran de 5,5 inch, iar Pixel XL dispune de un ecran de 6,3 inch OLED.

La baza celor două telefoane stă platforma Snapdragon 845, 4 GB memorie RAM și 64 GB sau 128 GB spațiu de stocare.

Pixel 3 are o baterie de 2.915 mAh, iar modelul XL dispune de o baterie de 3.430 mAh. Ambele modele pot fi încărcate wireless, Google lansând chiar un încărcător wireless propriu.

Noile smartphone-uri sunt rezistente la apă și praf conform certificării IP68 și sunt livrate împreună cu un adaptor pentru căștile cu mufă de 3,5 mm.

Ca și versiunile anterioare, seria Pixel 3 include spațiu nelimitat pentru stocarea fotografiilor la calitatea originală pe Google Photos, de această dată până în ianuarie 2022.

Pixel 3 și Pixel 3 XL vor fi disponibile în magazinul oficial Google (care nu face livrări în România) din noiembrie și vor costa începând de la 860 de euro respectiv de la 960 de euro.

Apple lansează primul update pentru iOS 12 prin care încearcă să rezolve mai multe probleme CITEȘTE ȘI Apple lansează primul update pentru iOS 12 prin care încearcă să rezolve mai multe probleme

Pixel Slate

Adevărata surpriză pregătită de Google a fost tableta Pixel Slate. Nu doar că este prima tabletă produsă de Google, însă compania americană a optat pentru sistemul de operare Chrome OS în loc Android.

Chrome OS rulează inclusiv aplicații de Android, astfel că viitorii cumpărători nu vor avea de suferit de pe urma unui ecosistem și mai sărac decât ceea ce oferă în prezent Android pentru tablete.

Prima tabletă Google are un ecran cu o densitate a pixelilor de 293 ppi și difuzoare stereo montate frontal.

Ambele camere foto, atât cea principală, cât și cea frontală au 8 MP.

Pixel Slate are la bază un procesor Intel care, în versiunea de top, este un model i7.

Vor exista trei versiuni, cea mai ieftină urmând să coste 600 de dolari.

Tastatura aferentă este vândută separat și costă 200 de dolari. Pentru încă 100 de dolari, utilizatorii pot achiziționa și un stylus comercializat de Google tot separat. 

viewscnt
Afla mai multe despre
google
pixel
smartphone
tableta