VIDEO Google dă startul automatizării suitei sale office

VIDEO Google dă startul automatizării suitei sale office
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 13 feb 2019

Google lansează un nou API pentru pentru Docs, care va permite dezvoltatorilor să creeze instrumente pentru automatizarea lucrului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Aplicația de procesare a textului din cadrul suitei Drive, Google Docs, primește un API pe care companiile și developerii îl vor putea folosi în scopul dezvoltării unor extensii pentru automatizarea proceselor repetitive.

Practic, Google dă acces terților la o parte din codul sursă al aplicației online Google Docs, care le va permite acestora să dezvolte instrumente externe care să poată fi folosite pentru automatizare.

Automatizarea le va permite utilizatorilor să realizeze în mod automat operațiuni repetitive și consumatoare de timp.

FintechOS, start-up românesc de soluții digitale pentru industria financiară, lansează operațiunile în Marea Britanie CITEȘTE ȘI FintechOS, start-up românesc de soluții digitale pentru industria financiară, lansează operațiunile în Marea Britanie

De exemplu, în loc să scrie textul manual pentru fiecare document în parte, o companie va putea crea oferte personalizate cu numele și detaliile personale ale clienților prin extregarea acestora dintr-o sursă externă (care poate fi un tabel creat cu Google Sheets sau Microsoft Excel).

API-ul numit REST va permite, pe lângă automatizarea lucrului, construirea CMS-urilor (Content Management Services) pe baza Google Docs. Asta înseamnă că aplicația celor de la Google va putea fi folosită ca alternativă la Wordpress sau alte platforme de publishing.

Disponibil pentru testare din aprilie 2018, API-ul a fost deja folosit în scopuri proprii de companii precum Zapier, Mailchimp sau Netflix. Netflix, spre exemplu, a construit instrumente de automatizare pentru colectarea datelor și crearea documentațiilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
docs
api
automatizare