VIDEO Grupul chinez Zhejiang Geely a lansat în premieră sateliți pe orbita joasă a Pământului, pentru navigația vehiculelor autonome

VIDEO Grupul chinez Zhejiang Geely a lansat în premieră sateliți pe orbita joasă a Pământului, pentru navigația vehiculelor autonome
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 iun 2022

Grupul chinez Zhejiang Geely Holding a efectuat prima sa lansare de succes a nouă sateliți pe orbita terestră joasă, în cadrul unui proiect de realizare a unei rețele de sateliți, pentru a oferi o navigație mai precisă pentru vehiculele autonome, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Sateliții GeeSAT-1, proiectați și dezvoltați de companie, au fost lansați de la Centrul de Lansare a Sateliților Xichang, din provincia de sud-vest Sichuan, scrie News.ro.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: S-a redus încrederea în toate segmentele pieței imobiliare, cu excepția celui de retail. Piața de case din SUA arată o încetinire puternică a vânzărilor CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: S-a redus încrederea în toate segmentele pieței imobiliare, cu excepția celui de retail. Piața de case din SUA arată o încetinire puternică a vânzărilor

Geely a spus că se așteaptă ca încă 63 de sateliți să fie pe orbită până în 2025 și, în cele din urmă, intenționează să aibă o constelație de 240.

Odată cu lansarea sateliților, Geely devine al doilea mare producător auto care are o companie spațială aliată.

SpaceX, deținută de directorul general al Tesla, Elon Musk, are peste 2.000 de sateliți pe orbită pentru rețeaua sa Starlink, care oferă servicii comerciale de internet.

Starlink intenționează să aibă o rețea de prima generație de 4.408 sateliți.

În timp ce SpaceX își folosește propriile rachete pentru a-și lansa sateliții, Geely a utilizat o rachetă Long March 2C, dezvoltată și operată de o entitate de stat chineză, pentru a lansa cei nouă sateliți.

PROFIT NEWS TV Radu Puiu, analist XTB România: Apar tot mai multe prognoze care indică o extindere a crizei cipurilor. Abia în 2024 se va observa o situație mai bună CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Radu Puiu, analist XTB România: Apar tot mai multe prognoze care indică o extindere a crizei cipurilor. Abia în 2024 se va observa o situație mai bună

Pe lângă faptul că oferă suport de poziționare de înaltă precizie pentru mașinile care se conduc singure, Geely a spus că rețeaua sa va servi și altor funcții comerciale, cum ar fi furnizarea de servicii de comunicare la Jocurile Asiatice din septembrie.

Sateliții au o durată de funcționare de cinci ani și se vor dezintegra în atmosfera pământului fără a lăsa resturi spațiale, a adăugat compania.

Rețelele de sateliți ale Chinei sunt dominate de armată, dar guvernul a început să permită investiții private în industria spațială a țării în 2014. De atunci, companiile comerciale, unele susținute de guvernele locale, s-au grăbit să se implice în acest sector, majoritatea concentrându-se pe fabricarea de sateliți și restul încercând să construiască vehicule de lansare mici, inclusiv rachete reutilizabile.

În ultimul său plan pe cinci ani pentru 2021-2025, Beijingul a cerut o rețea integrată de sateliți pentru comunicații, teledetecție și navigație. China are în prezent peste 400 de sateliți desfășurați în spațiu, inclusiv sateliți comerciali, potrivit presei de stat.

viewscnt
Afla mai multe despre
geely
navigație