VIDEO iPhone X este cel mai fragil telefon, conform testelor de rezistență

VIDEO iPhone X este cel mai fragil telefon, conform testelor de rezistență
scris 7 nov 2017

Două teste diferite, realizate în condiții cât mai apropiate de modul în care oamenii pot scăpa un telefon din mână, arată fragilitatea celui mai nou smartphone Apple.

SquareTrade, o companie care realizează în mod constant teste de rezistență a smartphone-urilor, a supus iPhone X mai multor încercări. În urma testării, realizate cu ajutorul unui braț robotic pentru a asigura condiții similare de testare pentru toate telefoanele, s-a ajuns la concluzia că iPhone X este cel mai fragil smartphone.

Un alt text care a rezultat în deteriorarea iPhone-urilor avute vedere a fost realizat de publicația americană Cnet. Spre deosebire de SquareTrade, unde telefoanele erau aruncate de la 2 metri, cei de la Cnet au făcut acest lucru fără ajutorul unui braț robotic și doar de la 1 metru.

Bicicliștii vor fi sancționați mai blând pentru încălcarea regulilor de circulație CITEȘTE ȘI Bicicliștii vor fi sancționați mai blând pentru încălcarea regulilor de circulație

În cel de-al doilea caz, avariile produse au fost de ordin cosmetic, zgârieturile și crăpăturile neafectând funcționalitatea dispozitivului. În urma testului celor de la SquareTrade, însă, unele funcții ale telefonului, precum comenzile ecranului, au încetat să mai opereze așa cum ar fi trebuit.

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

Pe măsură ce în achiziția și producerea telefoanelor partea cosmetică ajunge să primeze în fața altor considerente, precum rezistența sau capacitate bateriei, iar smartphone-urile sunt mai subțiri și cu rame cât mai înguste, fragilitatea nu ar trebui să surprindă.

În cazul iPhone X, garanția de un an acordată de Apple la vânzare nu acoperă defectarea accidentală, iar înlocuirea ecranului costă 279 de dolari. Din aceste cauze, mulți utilizatori ar putea să aleagă să mai plătească Apple 199 de dolari pentru garanția AppleCare+.

AppleCare+ extinde garanția la doi ani și acoperă două defectări accidentale. Schimbarea unui ecran în cazul celor care au plătit pentru asigurarea oferită de Apple costă doar 29 de dolari în cazul lui iPhone X.

viewscnt
Afla mai multe despre
iphone x
aplpe