Samsung a vândut în 2019 6,7 milioane de smartphone-uri cu 5G

Samsung a vândut în 2019 6,7 milioane de smartphone-uri cu 5G
scris 6 ian 2020

Producătorul coreean a acaparat peste jumătate din piața smartphone-urilor cu 5G, însă este puțin probabil să-și mențină cota de piață.

Grăbirea pe piață a telefoanelor cu 5G, într-un an în care la nivel global acoperirea noului standard de comunicații a fost foarte mică, pare să fi dat roade cel puțin pentru Samsung.

Producătorul coreean a anunțat că a vândut anul trecut peste 6,7 miliarde de smartphone-uri cu 5G din seria Galaxy.

În luna septembrie, la IFA, Samsung spunea că vânduse 2 miliarde de smartphone-uri cu 5G și se aștepta atunci ca cifra să se dubleze până la finele anului. Se pare că, pe final de an, creșterea a fost mult mai mare decât se aștepta.

Aplicația TikTok, acuzată de spionaj, disponibilă din nou pe Google CITEȘTE ȘI Aplicația TikTok, acuzată de spionaj, disponibilă din nou pe Google

Conform unui studiu Counterpoint Research citat de Samsung, producătorul coreean a reușit să acapareze anul trecut 53,9% din piața smartphone-urilor cu 5G.

Specialiștii consideră 2020 ca fiind debutul real al standardului 5G, anul acesta urmând a se face progrese semnificative în ceea ce privește implementarea tehnologiei la nivelul rețelelor de comunicație.

Tot anul acesta sunt așteptați și mai mulți producători să lanseze telefoane cu 5G, inclusiv Apple, care ar urma să prezinte în toamnă primele iPhone-uri cu 5G.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
5g
galaxy
smartphone