VIDEO Microsoft prezintă noul design al suitei sale Office

VIDEO Microsoft prezintă noul design al suitei sale Office
scris 14 iun 2018

Suita Microsoft Office va avea un nou design, iar oficialii companiei au făcut o prezentare în care descriu avantajele acestuia.

Fluent Design, formatul grafic pe care Microsoft îl folosește pentru aplicațiile sale de Windows 10 și ar dori ca toți dezvoltatorii de aplicații pentru Windows 10 să-l folosească, va ajunge și pe programele care alcătuiesc suita Microsoft Office.

Modificările sunt subtile dar suficient de vizibile. Ribbon-ul care conține comenzile nu a dispărut dar este mai discret și, conform celor la Microsoft, mai simplu de folosit.

Noul Ribbon (traducerea „panglică” nu este tocmai adecvată în acest domeniu) are animații și culori noi, iar pictogramele au fost la rândul lor ușor modificate pentru a fi mai sugestive.

De noul design vor beneficia atât aplicațiile de desktop, cât și versiunea online a suitei. Aceasta din urmă, în afară de faptul că va arăta mai modern, ar trebui să ruleze și semnificativ mai rapid.

GTS Telecom investește încă 300.000 euro în extinderea centrului de date din Cluj-Napoca CITEȘTE ȘI GTS Telecom investește încă 300.000 euro în extinderea centrului de date din Cluj-Napoca

La fel ca suita concurentă de la Google, aplicațiile online ale suitei Microsoft Office vor afișa avatari pentru persoanele care editează în timp real același document, fiecare dintre participanți fiind evidențiat cu o culoare anume.

Noul design va fi testat și implementat pe parcursul următoarelor luni. Începând de săptămâna aceasta, aplicația web Word va fi testată cu noua grafică, urmând că luna următoare noul design să fie aplicat versiunii de Windows a aplicației Outlook.

Următoarea versiune a suitei se va numi Microsoft Office 2019 și va fi lansată oficial în ultima parte a acestui an.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
office