Microsoft revine pe piața telefoanelor mobile cu un smartphone pliabil

Microsoft revine pe piața telefoanelor mobile cu un smartphone pliabil
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 2 oct 2019

Microsoft a anunțat că va lansa anul viitor primul său telefon, după “pauza” survenită ca urmare insuccesului înregistrat de Windows Phone.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Primul dispozitiv mobil Microsoft, după mai mulți ani, va fi totodată, în 2020 când va intra pe piață, și primul telefon pliabil al companiei.

Surprinzător și nu prea, revenirea companiei care a trebuit să renunțe la Windows Phone se face cu ajutorul unuia dintre principalii concurenți de altădată: Android.

Surface Duo va avea două ecrane de 5,8 inch care pot face o rotație completă, formând o tabletă cu un ecran de 8,3 inch.

Samsung renunță la fabricarea de smartphone-uri în China CITEȘTE ȘI Samsung renunță la fabricarea de smartphone-uri în China

Dispozitivul poate rula câte o aplicație pe fiecare ecran sau o singură aplicație pe ambele ecrane. De asemenea, unul din cele două ecrane poate deveni tastatură atunci când dispoizitivul este ținut asemenea unui laptop.

Microsoft a modificat în mare măsură elementele grafice ale interfeței, astfel că aceasta a ajuns să semene foarte puțin cu Android-ul original.

Surface Duo va avea la bază chipset-ul Snapdragon 855, ceea ce ar putea fi problemă de imagine și nu numai, ținând cont că Qualcomm a mai lansat deja o versiune și că până își va lansa Microsoft noul device vor mai apărea probabil alte două generații.

Dacă nu apar probleme între timp, Surface Duo va intra pe piață peste mai bine de un an, în perioada sărbătorilor de iarnă ale anului următor.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
smartphone
android