VIDEO O fostă angajată Facebook vrea să transforme telepatia în realitate în următorii 8 ani

VIDEO O fostă angajată Facebook vrea să transforme telepatia în realitate în următorii 8 ani
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 10 iul 2017

Un companie înființată de un cercetător care a fost angajat al Facebook lucrează la o modalitate de a transforma în realitate comunicarea telepatică prin intermediul tehnologiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Mary Lou Jepsen a lucrat pentru divizia de realitate virtuală a celor de la Facebook, Oculus, de unde a plecat, și a înființat Openwater. Această companie lucrează în prezent la o tehnologie care poate facilita, eventual, comunicarea telepatică a oamenilor.

Cei de la Openwater încearcă să transforme un aparat medical RMN (Rezonanță Magnetică Nucleară) într-o tehnologie miniaturală ce poate fi montată într-un articol de îmbrăcăminte, precum o banală căciulă.

Fără a detalia tehnologia la care se lucrează, ideea de bază a companiei înființate de Mary Lou Jepsen pare să fie mutarea tehnologiei din spatele RMN-urilor în LCD-uri flexibile care pot citi undele cerebrale folosind lumina infraroșie.

RED anunță primul său smartphone. Costă 1.200 de dolari și are ecran holografic CITEȘTE ȘI RED anunță primul său smartphone. Costă 1.200 de dolari și are ecran holografic

Descrierea de pe site-ul oficial prezintă această tehnologie, simplu, ca o modalitate de a vedea în interiorul creierului și al corpului uman pentru a putea diagnostica și trata boli, precum și pentru a realiza comunicarea directă, prin gânduri.

Spre deosebire de alte încercări în acest domeniu, precum proiectul Neuralink al lui Elon Musk, care se bazează pe introducerea de nanoboți în sânge, tehnologia celor de la Openwater nu este invazivă.

Pentru că o astfel e tehnologie are potențialul de a fi folosită și în scop negativ, de exemplu, oferind acces la gândurile cetățenilor unui regim autoritar, compania condusă Mary Lou Jepsen încearcă să creeze un fel de filtru care să nu permită decât citirea acelor gânduri pe care posesorul dorește să poată fi citite.

Mary Lou Jepsen este de părere că tehnologia la care lucrează va deveni funcțională în 8 ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
telepatie
openwater
mary lou jepsen