VIDEO Oamenii de știință au dovedit utilitatea foliei de aluminiu în îmbunătățirea semnalului wireless

VIDEO Oamenii de știință au dovedit utilitatea foliei de aluminiu în îmbunătățirea semnalului wireless
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 9 nov 2017

Folosirea unei cutii de bere pentru focalizarea undei wireless a făcut pasul de la legendă urbană la fapt dovedit științific.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ideea că o cutie de aluminiu, cum sunt cele de bere sau suc, poate îmbunătăți semnalul unui router wireless circula de ani buni, însă acum aceasta este și demonstrată științific.

Cercetătorii de la Colegiul Dartmouth din Statele Unite au experimentat cu diverse forme din aluminiu și au constat că, într-adevăr, acesta are rolul de a concentra semnalul wireless în direcția dorită, făcându-l astfel și mai puternic.

În urma testării mai multor forme, aceștia au stabilit un anumit tipar care aduce cea mai mare eficiență în concentrarea semnalului wireless. Pentru a produce forma respectivă oamenii de știință au creat un software special, pe care l-au numit WiPrint și care a fost folosit pentru printarea 3D.

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

Rezultatul printării este un obiect din plastic acoperit cu o folie de aluminiu care trebuie montat între antele unui router wireless. Rolul acestui obiect este blocarea semnalului pe direcțiile în care nu este nevoie de el și direcționarea sa care zonele în care este necesar.

În mod normal, antenele unui router emit semnalul wireless pe o zonă circulară în jurul lor, acesta mergând în orice direcție. Prin blocarea pe o anumită rază a semnalului, acesta va bate mai puternic în direcția dorită.

În acest fel, utilizatorul poate îmbunătăți puterea unui router – ducând cât mai mult semnal direct către dispozitivele folosite. De asemenea, prin blocarea semnalului către exterior, se îmbunătățește automat securitatea.

Mai mult, cercetătorii spun că în acest fel, cu forma printată care pe piață ar putea costa 35 de dolari, puterea semnalului o poate depăși pe cea a unor routere profesionale, care costă și mii de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
router
wireless