Samsung a prezentat Galaxy Note10. Două modele care trec de 1.000 euro

Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 8 aug 2019

Producătorul coreean vrea acum să vândă două flagship-uri care împart brandul Galaxy Note.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Spre deosebire de anii trecuți, Note10 nu mai este doar numele unui smartphone, ci al unei serii care este compusă acum din două versiuni și are șanse să se înmulțească pe viitor. Cele două telefoane tocmai prezentate se numesc Galaxy Note10 și Note10+.

Cea mai evidentă deosebire dintre cele două o reprezintă ecranul de tip AMOLED. Acesta măsoară 6,3 inch în cazul lui Note10 și urcă la un amenințător pentru tablete 6,8 inch la Note10+.

Cum spune Samsung, noile smartphone-uri beneficiază de un design în care ramele din jurul ecranului sunt “aproape invizibile”. Nu la fel de invizibilă este camera frontală, introdusă într-un orificiu săpat chiar pe centru.

Surpriză: Cel mai mare operator telecom din Danemarca mută centrul de comandă al rețelei la București, cu Ericsson. Temeri că serviciile de informații din România pot accesa datele companiilor și ale abonaților CITEȘTE ȘI Surpriză: Cel mai mare operator telecom din Danemarca mută centrul de comandă al rețelei la București, cu Ericsson. Temeri că serviciile de informații din România pot accesa datele companiilor și ale abonaților

Ambele versiuni vor oferi un sistem foto compus din trei camere. Camera principală are 12 MP și este secondată de o cameră ultrawide de 16 MP și o cameră tele cu 12 MP. Note10+ va avea și un senzor ToF, care vi folosit de aplicația 3D Scanner pentru a crea obiecte de 3D din obiectele scanate.

La baza celor două modele va sta proaspăt lansatul chipset Exynos 9825, înlocuit cu Snapdragon 855 în unele piețe, și 8/12GB memorie RAM.

Poate surprinzător, nu va există o versiune cu 128 GB spațiu de stocare. Note10 se va limita 256 GB spațiu de stocare, în vreme ce în cazul lui Note10+ utilizatorii vor avea de optat între 256 GB și 512 GB, memorie care folosește noul și mai rapidul UFS 3.0.

Dacă Note10 este dotat cu o baterie “normală”, cu 3.500 mAh capacitate, bateria de 4.300 mAh din dotarea lui Note10+ constituie un element important în favoarea modelului cu ecran mai mare.

Producătorul promite și că sistemul de încărcare rapidă va alimenta telefonul în doar câteva suficient pentru a putea fi folosit câteva ore.

Nu există ieșire audio de 3,5 mm, în schimb pot fi folosite carduri de memorie microSD, dar doar în cazul lui Note10+.

S Pen, stylus-ul companiei coreene, va putea fi folosit în cazul noilor modele și fără a atinge ecranul. Vor exista unele gesturi care vor putea fi folosite de la distanță pentru acțiuni precum realizarea fotografiilor sau schimbarea paginilor din cadrul prezentărilor PowerPoint.

Ambele versiuni vor avea și câte o variantă cu 5G, cu aceleași dotări tehnice și design.

Prețurile pentru Note10 vor începe de la 949 euro, în vreme ce modelul, Note10+ va costa de la 1.099 euro. Cele două smartphone-uri vor intra pe piață pe 23 august.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
smartphone
note