Vlad Ștefan Stoica, fost șef al Cancelariei premierului Ponta, este noul șef al ANCOM, după demisia lui Grindeanu

Vlad Ștefan Stoica, fost șef al Cancelariei premierului Ponta, este noul șef al ANCOM, după demisia lui Grindeanu

Captură Video

scris 13 oct 2020

Parlamentul l-a votat, marți, pe Vlad Ștefan Stoica la conducerea Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM), post rămas vacant după demisia lui Sorin Grindeanu. El a primit 283 de voturi din partea unui număr de 322 de deputați și senatori.

În cursa pentru șefia instituției au mai fost Ion Smeeianu, Manuela Catrina și Mircea Valentin Rozolea.

Stoica a fost șef al Cancelariei premierului Victor Ponta. De profesie avocat și pasionat de raliu, a fost președinte onorific al Asociației pentru Promovarea Principiilor Sociale și Democratice ale Tinerilor din România.

Plenul reunit a luat act săptămâna trecută de demisia lui Sorin Grindeanu de la șefia ANCOM și a vacantat astfel funcția de președinte al Autorității.

Grindeanu a fost ales prim-vicepreședinte al PSD la Congresul partidului din 22 august, iar potrivit legii de funcționare a ANCOM, președintele instituției nu poate deține alte funcții, cu excepția celor didactice.

Google vrea să transforme YouTube într-o destinație majoră pentru cumpărături CITEȘTE ȘI Google vrea să transforme YouTube într-o destinație majoră pentru cumpărături

Birourile reunite ale Camerei Deputaților și Senatului au decis joi prelungirea perioadei depunerii candidaturilor pentru șefia ANCOM până luni. 

Votul în plen a fost expimat cu buletine, cu prezența fizică a deputaților și senatorilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
ancom
sorin grindeanu
vlad ștefan stoica