Vodafone anunță concedieri în Italia

Vodafone anunță concedieri în Italia
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 mar 2023

Operatorul de telefonie Vodafone Italia a anunțat că a demarat consultările cu sindicatele în vederea disponibilizării a 1.000 de angajați, în ideea de a reduce costurile și a face față concurenței puternice din sectorul telecomunicațiilor din peninsulă, informează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Scăderea drastică a prețurilor, provocată de presiunea concurențială extraordinară, a antrenat un recul puternic al cifrei de afaceri și a marjelor în sectorul telecomunicațiilor, afectat și de criza energetică", a explicat compania într-un comunicat de presă.

DOCUMENT Guvernul limitează tarifele de distribuție la electricitate și gaze CITEȘTE ȘI DOCUMENT Guvernul limitează tarifele de distribuție la electricitate și gaze

Grupul britanic de telefonie Vodafone are aproximativ 5.700 de angajați în Italia, scrie Agerpres.

În Italia, Vodafone controlează o cotă de 28,5% pe piața de telefonie mobilă și una de 16% pe piața de telefonie fixă. În exercițiul 2021-2022, cifra de afaceri a Vodafone Italia a scăzut cu 1,8% până la 4,38 miliarde de euro.

În primăvara anului trecut, grupul Vodafone a respins o ofertă de 11,25 miliarde de euro venită de la rivalul francez Iliad pentru preluarea Vodafone Italia, apreciind că oferta nu este în cel mai bun interes al acționarilor.

Mai mulți directori de companii de telefonie au făcut un apel pentru consolidarea pieței europene, în ideea de a reduce concurența și a crește rentabilitatea, într-un moment în care este nevoie de investiții mari în dezvoltarea serviciilor 5G și a rețelei de fibră optică.

Vodafone operează rețele mobile și fixe în 21 de țări și colaborează cu rețele mobile în alte 48 de țări. La 31 martie 2022, compania avea peste 300 de milioane de utilizatori de servicii mobile, peste 28 milioane de utilizatori ai serviciilor de broadband fix și 22 de milioane de clienți ai serviciilor TV.

În România, Vodafone a înregistrat venituri din servicii de 764 milioane euro în anul fiscal încheiat la 31 martie 2022, iar baza de clienți a Vodafone România a ajuns la 11,1 milioane la 31 martie 2022.

viewscnt
Afla mai multe despre
vodafone
italia
concedieri