Vodafone oferă concesii pentru a primi avizul UE care permite preluarea inclusiv a UPC România

Vodafone oferă concesii pentru a primi avizul UE care permite preluarea inclusiv a UPC România
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 10 mai 2019

Vodafone va oferi Telefonica Deutschland acces angro la rețeaua sa fixă în bandă largă din Germania, în baza unui acord menit să atenueze îngrijorările Comisiei Europene cu privire la restrângerea mediului concurențial în urma preluării operațiunilor prin cablu ale Liberty Global în Germania, România, Cehia și Ungaria.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Conform termenilor acordului, Telefonica, al treilea mare operator de telecomunicații pe piața germană, va putea comercializa servicii în bandă largă prin intermediul infrastructurii de cablu a Vodafone și Unitymedia, care acoperă 23,7 milioane de gospodării în Germania.

“Clienții Telefonica vor beneficia de acces la viteze de descărcare de până la 300 Mbps în rețeaua de cablu combinată, viteze care permit companiei să furnizeze servicii competitive în bandă largă și servicii TV de tip OTT (over-the-top)”, conform Vodafone.

UPC România în T1: venituri și clienți în creștere. Televiziunea digitală a atins și depășit un reper CITEȘTE ȘI UPC România în T1: venituri și clienți în creștere. Televiziunea digitală a atins și depășit un reper

Acordul este condiționat de obținerea avizului Comisiei Europene pentru tranzacția prin care Vodafone preia subsidiarele Liberty Global din Germania, România, Ungaria și Republica Cehă, și anume Unitymedia, UPC România, UPC Ungaria și UPC Cehia.

Comisia a lansat, în decembrie anul trecut, o investigație aprofundată cu privire la tranzacția de peste 18 miliarde de euro dintre Vodafone și Liberty Global, citând îngrijorări cu privire la o eventuală restrângere a concurenței pe piețele germană și cehă.

Cu două luni mai devreme, Telefonica Deutschland ceruse autorităților UE să blocheze tranzacția, susținând că încheierea acesteia în absența unor concesii ar duce la crearea unui cvasi-monopol pe piața germană a serviciilor prin cablu.

“Urmare a discuțiilor cu Comisia Europeană, Vodafone a înaintat un pachet de soluții, care cuprinde acordul privind accesul angro la serviciile în bandă largă prin cablu, precum și angajamentul de asigura suficiente capacități pentru distribuția de servicii TV de tip OTT (…). Comisia intenționează acum să efectueze testarea pe piață a pachetului de remedieri, operațiune așteptată să se încheie în luna mai”, arată Vodafone.

Vodafone estimează că Executivul UE va lua o decizie cu privire la tranzacția cu Liberty Global până în iulie, finalizarea acordului fiind prevăzută pentru aceeași lună.

viewscnt
Afla mai multe despre
vodafone
telefonica deutschland
acord
acces angro servicii banda larga
liberty global
comisia europeana
investigatie aprofundata
upc romania