Vodafone pregătește lansarea unei tehnologii de localizare a dronelor în 2019

Vodafone pregătește lansarea unei tehnologii de localizare a dronelor în 2019
scris 20 feb 2018

Vodafone a anunțat că are în plan, pentru anul viitor, lansarea unei tehnologii care permte localizarea și dirijiarea dronelor. Tehnologia va permite monitorizarea dronelor și preluarea controlului asupra acestora în situații de urgență pentru a preveni infracțiunile și accidentele.

Compania britanică de telecomunicații a început deja testele pentru localizarea și manevrarea dronelor prin radio și spune că utilizarea tehnologiei sale ar permite urmărirea dronelor în timp real, cu o acuratețe sporită. Totodată, autoritățile ar putea modifica traseul dronelor sau forța aterizarea acestora. Mai mult, pe baza unor cartele SIM încorporate în vehiculele aeriene autonome, autoritățile ar putea identifica cu ușurință proprietarul acestora.

Poliția franceză folosește drone pentru depistarea șoferilor care încalcă regulile de circulație CITEȘTE ȘI Poliția franceză folosește drone pentru depistarea șoferilor care încalcă regulile de circulație

Vodafone a testat deja tehnologia în Spania și va efectua noi teste în acest an, în colaborare cu Agenția Europeană de Siguranță a Aviației. Testele de anul acesta au arătat că o dronă de circa 2 kg poate fi controlată prin intermediul rețelei 4G.

Dronele comerciale sunt prea mici pentru a fi identificate cu ajutorul tehnologiilor Radar convenționale, iar autoritățile sunt îngrijorate că acestea ar putea fi utilizate de infractori și teroriști.

Companiile din domeniul telecomunicațiilor vor să aibă un rol central în integrarea dronelor în sistemul aviatic, iar, în 2016, mai mulți jucători importanți din domeniu, printre care și Vodafone, s-au întâlnit cu autoritățile din domeniul aviației pentru a discuta despre această problemă.

viewscnt
Afla mai multe despre
vodafone
drone
localizare
dirijare
trafic aerian