Deutsche Telekom va lansa un sistem pentru apărarea de drone

Deutsche Telekom va lansa un sistem pentru apărarea de drone
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 nov 2016

Deutsche Telekom va lansa în acest an un sistem pentru apărarea de drone, pentru protejarea aeroporturilor, stadioanelor, pistelor de testare a mașinilor și a altor elemente importante de infrastructură, a relatat duminică săptămânalul german Welt am Sonntag.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Folosirea tot mai intensă a dronelor în scop comecial sau pentru divertisment a dus  la creșterea riscului de coliziune cu avioane și a intrărilor în zone de zbor interzise, determinând companii și instituții publice să caute soluții pentru a se proteja, scrie News.ro.

Producătorii auto au cerut Deutsche Telekom să ofere sisteme anti-drone pentru a le împiedica să facă fotografii cu prototipurile pe care le testează pe pistele de încercare.

Potrivit publicației, Deutsche Telekom a confirmat planul de a oferi un sistem pentru protejarea de drone.

Google respinge oficial acuzațiile antitrust aduse de Comisia Europeană CITEȘTE ȘI Google respinge oficial acuzațiile antitrust aduse de Comisia Europeană

Reprezentanții Deutsche Telekom nu au fost disponibili pentru comentarii.

Clubul de fotbal FC Bayern Munich caută la rândul său un sistem de apărare de ddrone, în timpul meciurilor.

Presa germană a relatat în iunie că FC Bayern a discutat cu grupul din industria apărării Rheinmetall despre posibila achiziție a unor sisteme electromagnetice pentru combaterea dronelor.

Deutsche Telekom a invitat în iulie un număr de producători de sisteme anti-drone pentru o demonstrație de tehnologie, între care compania americană Dedrone, Droneshield din Australia, Squarehead Technology din Norvegia și Rohde & Schwarz, deținută de Airbus,  potrivit Welt am Sonntag.

viewscnt
Afla mai multe despre
deutsche telekom
drone