Vodafone și Altice înființează o companie mixtă pentru internet în bandă largă în Germania pentru a concura Deutsche Telekom

Vodafone și Altice înființează o companie mixtă pentru internet în bandă largă în Germania pentru a concura Deutsche Telekom
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 oct 2022

Vodafone și Altice au lansat o companie mixtă pentru a concura Deutsche Telekom prin construirea unei rețele de bandă largă de 7 miliarde de euro în Germania, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Vodafone a declarat că compania FibreCo va construi o rețea de bandă largă ”fibre-to-the-home”, disponibilă pentru 7 milioane de case germane, permițând companiei Vodafone, cu sediul în Marea Britanie, să își modernizeze rețeaua existentă în Germania, cea mai mare piață a sa.

Codul Rutier, schimbat: Nouă obligație pentru șoferi la folosirea luminilor CITEȘTE ȘI Codul Rutier, schimbat: Nouă obligație pentru șoferi la folosirea luminilor

FibreCo va investi până la 7 miliarde de euro în proiectul de șase ani, care urmează să fie finanțat în proporție de 70% prin datorii, scrie News.ro.

Construcția va fi contractată cu subsidiara Altice, Geodesia, Vodafone Germania fiind responsabilă de comercializarea broadband-ului mai rapid către clienții noi.

Ambele companii vor deține participații egal de 50% în FibreCo. Acordul este supus aprobării autorităților de reglementare și ar urma să se încheie în prima jumătate a anului 2023.

”Acest parteneriat se bazează pe rețeaua Vodafone de ultimă generație, cu expertiza industrială a Altice și capabilitățile dovedite de construcție de la fibre până la casă”, a declarat Nick Read, directorul general al Vodafone.

Vodafone a declarat că va primi venituri în numerar de la Altice de până la 1,2 miliarde de euro, ceea ce ar depăși în timp contribuțiile sale de capital la compania mixtă.

Read este sub presiunea investitorilor pentru a îmbunătăți rentabilitatea operatorului paneuropean de telefonie mobilă și de bandă largă Vodafone și este în discuții cu CK Hutchison 0001.HK despre fuziunea afacerilor lor în Marea Britanie.

Altice este un holding cu sediul în Amsterdam care reunește activele magnatului franco-israelian de cablu Patrick Drahi. Deja operează companii mixte pentru infrastructura de fibră în Franța, Portugalia și Israel.

viewscnt
Afla mai multe despre
vodafone
altice
internet