Facebook va investi până la 1 miliard de dolari anul viitor pentru crearea de conținut video original

Facebook va investi până la 1 miliard de dolari anul viitor pentru crearea de conținut video original
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 11 sep 2017

Facebook ca continua și în 2018 să se concentreze pe conținutul video, urmând să investească sume masive de bani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Conform The Wall Strret Journal, care citează o sursă anonimă din cadrul companiei, Facebook va pune la bătaie până la 1 miliard de dolari pentru a crea conținut video original în cursul anului viitor.

1 miliard de dolari reprezintă cea mai mare sumă pe care a investit-o în video până acum Facebook, companie care s-a limitat în a încerca să motiveze unele publicații să realizeze transmisiuni live și scurte show-uri tematice.

Suma este dată ca un prag maximal pe care compania este dispusă să-l cheltuiască. În funcție de succesul conținutului pe care-l va crea, Facebook poate ajunge la această suma sau poate investi mai puțin.

Facebook ar putea permite postarea de comentarii cu fundal colorat CITEȘTE ȘI Facebook ar putea permite postarea de comentarii cu fundal colorat

Informația apare la doar o săptămână după ce Facebook și-a lansat o nouă platformă de conținut original. Disponibilă deocamdată în Statele Unite, Facebook Watch este o secțiune a rețelei sociale în care utilizatorii au acces la o serie de emisiuni create de partenerii companiei, printre care Discovery Channel și Freethink Media.

Interesant este că aceeași sumă de bani a fost anunțată și de Apple pentru investiții în video. Compania care urmează să prezinte săptămâna asta un nou model de iPhone va pune la bătaie anul viitor 1 miliard de dolari pentru a crea filme și seriale exclusive.

Deși nu este o sumă mică, investițiile celor de la Facebook nu se pot compara încă cu sumele pe care serviciile de streaming, precum Amazon Prime și Netflix, le investesc pentru a crea filme și seriale originale.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
video