Vodafone vrea să obțină 2,8 miliarde de euro în urma listării diviziei sale de turnuri

Vodafone vrea să obțină 2,8 miliarde de euro în urma listării diviziei sale de turnuri
scris 9 mar 2021

Vodafone, al doilea operator de telefonie mobilă din lume, și-a anunțat marți intenția de a strânge până la 2,8 miliarde de euro, de pe urma unei oferte publice inițiale la divizia care regrupează infrastructura sa de telecomunicații din Europa, Vantage Towers, pe bursa de la Frankfurt, transmite Reuters.

Vantage Towers are un portofoliu de aproximativ 82.000 de turnuri de telefonie mobilă în 10 țări din Europa. Listarea acestei divizii, care ar urma să aibă loc la finele lunii martie, va fi una dintre cele mai mari IPO-uri derulate în Europa în acest an, scrie Agerpres.

Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online CITEȘTE ȘI Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online

Într-un comunicat publicat marți, Vodafone a precizat că intenționează să vândă 88,9 milioane acțiuni Vantage Towers la un interval de preț cuprins între 22,50 și 29 euro per unitate, ceea ce înseamnă că Vantage Towers ar avea o capitalizare de piață totală cuprinsă între 11,4 și 14,7 miliarde de euro.

Miracolul digitalizării: declarațiile online nu se mai depun la etajul 2 CITEȘTE ȘI Miracolul digitalizării: declarațiile online nu se mai depun la etajul 2

Dacă acțiunile Vantage Towers vor fi achiziționate la un preț de 29 de euro per unitate, suma de 2,8 miliarde de euro generată de pe urma acestei listări ar fi cel mai mare IPO european din acest an, devansând listarea firmei poloneze InPost SA în luna ianuarie. De asemenea, operațiunea ar fi cel mai mare IPO la o companie europeană de telecomunicații, după listările Belgacom în 2014 și a companiei germane Knorr Bremse în 2018, ambele strângând 4,4 miliarde de dolari.

Cum pot antreprenorii să își salveze firmele chiar de la faliment CITEȘTE ȘI Cum pot antreprenorii să își salveze firmele chiar de la faliment

Grupul Vodafone a precizat că două fonduri de investiții, Digital Colony și RRJ, au convenit să cumpere acțiuni Vantage Towers în valoare de 500 milioane respectiv 450 milioane de euro. Oferta se va întinde până în data de 17 martie iar prima zi de tranzacționare a acțiunilor Vantage Towers va fi 18 martie. Sumele rezultate de pe urma acestei listări vor fi alocate pentru reducerea datoriilor grupului mamă, a precizat Vodafone.

viewscnt
Afla mai multe despre
vodafone
turnuri