Vodafone vrea să vândă obligațiuni convertibile de 3,75 miliarde euro

Vodafone vrea să vândă obligațiuni convertibile de 3,75 miliarde euro
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 18 feb 2016

Grupul britanic de telefonie Vodafone vrea să atragă aproximativ 2,9 miliarde lire sterline (3,75 miliarde euro) de la investitori prin intermediul a două emisiuni de obligațiuni convertibile, reprezentând circa 5% din capitalul social al grupului. Fondurile vor fi utilizate pentru finanțarea activităților curente și pentru constituirea de garanții colaterale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Obligațiunile au maturități de 18 luni și, respectiv, 3 ani și sunt convertibile obligatoriu înainte de scadență, a anunțat joi Vodafone. Grupul britanic estimează un cupon anual între 1,2% și 1,5% pentru emisiunea cu scadență la 18 luni și între 1,7% și 2% pentru obligațiunile pe 3 ani.

Titlurile vor fi convertite în acțiuni fie la prețul de la închiderea tranzacțiilor de miercuri, de 2,173 lire/unitate (2,809 euro), fie la cotația medie înregistrată în perioada 19-23 februarie, în funcție de care este mai mare. Prețul final va fi anunțat marți, 23 februarie, după închiderea bursei de la Londra.  

În jurul orei 16:40, acțiunile Vodafone se tranzacționau la 2,155 lire/unitate (2,786), în scădere cu 0,8% față de referință. În ultimele 12 luni, titlurile companiei s-au depreciat cu aproape 4%.

“Practic, Vodafone consideră că prețul la care sunt tranzacționate acțiunile companiei este prea mic, astfel că vinde obligațiuni care mai târziu vor fi convertite în acțiuni. Până la urmă, un pachet de 5% din acțiuni nu este foarte mult, însă este o mutare inteligentă“, a declarat pentru Bloomberg Alex DeGroote, analist al firmei de brokeraj Peel Hunt din Londra.

Vodafone România a mai adus 4,5 milioane de lei la capitalul furnizorului de plăți de pe mobil CITEȘTE ȘI Vodafone România a mai adus 4,5 milioane de lei la capitalul furnizorului de plăți de pe mobil

Anunțul Vodafone vine într-o perioadă de acalmie relativă în piețe, după un început tumultuos de an. Totodată, grupul britanic vrea să profite de dobânzile mici. Potrivit operatorului telecom, obligativitatea transformării obligațiunilor în acțiuni nu va afecta negativ raportul dintre datorii și venituri.

Vodafone ar putea să răscumpere o parte din obligațiuni după conversia acestora, se arată în comunicat. 

Vodafone Group este unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicații mobile din lume, cu subsidiare în 26 de țări, 57 de rețele partenere în întreaga lume și operațiuni de broadband fix în 17 țări. În România, Vodafone este al doilea jucător pe piața de telecomunicații mobile, după Orange România, în privința cifrei de afaceri și numărului de clienți.

viewscnt
Afla mai multe despre
vodafone
obligatiuni
convertibile
obligatoriu convertibile