WhatsApp, blocat din nou în China

WhatsApp, blocat din nou în China
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 26 sep 2017

Populara aplicație de chat WhatsApp a fost blocată din nou de autoritățile chineze, fără a se comunica public motivul.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Complicata relație a companiilor de tehnologie occidentale cu autoritățile în materie de cenzură a regimului comunist din China continuă cu o nouă blocare a serviciilor WhatsApp, aplicație deținută de Facebook.

Autoritățile chineze nu au comunicat oficial motivul pentru care funcționarea WhatsApp a fost întreruptă, însă lungul istoric al blocărilor pe care atât WhatsApp, cât și alte aplicații similare îl au în China, sugerează că este vorba de o blocare temporară.

Marile companii de tehnologie au fost ținta unui atac cibernetic la scară largă CITEȘTE ȘI Marile companii de tehnologie au fost ținta unui atac cibernetic la scară largă

WhatsApp, ca și alte aplicații de chat, nu se află la prima aventură de acest fel. În trecut, întreruperea funcționării a fost de ordinul zilelor sau săptămânilor. Nu mai departe de luna iulie a acestui an, funcția de trimitere și primire a pozelor și clipurilor video prin WhatsApp a fost blocată pentru câteva săptămâni.

Spre deosebire de WeChat și alte aplicații autohtone de chat, autoritățile chineze sunt cel mai probabil nemulțumite de lipsa controlului asupra aplicațiilor de comunicare occidentale, mai ales că unele din acestea, cum este și cazul WhatsApp, criptează transferul de date.

În plus, noua blocare a funcționării WhatsApp ar putea avea legătură și cu Congresul pe care Partidul Comunist aflat la guvernare îl va organiza luna viitoare.

viewscnt
Afla mai multe despre
whatsapp
china