WhatsApp nu mai poate fi folosit de cei care nu au împlinit 16 ani

WhatsApp nu mai poate fi folosit de cei care nu au împlinit 16 ani
scris 25 apr 2018

În Europa, utilizatorii trebuie să aibă 16 ani împliniți pentru a mai putea folosi WhatsApp.

WhatsApp și-a actualizat termenii serviciului pentru a corespunde cu noile prevederi GDPR din Europa. Astfel, utilizatorii europeni trebuie să aibă peste 16 ani pentru a putea folosi aplicația deținută de Facebook.

Noua regulă va întra în vigoare din 25 mai.

Pe parcursul  următoarelor săptămâni, utilizatorilor din Europa le vor fi afișate noile condiții de utilizare și li se va cere să-și confirme vârsta. În restul lumii, limita de vârstă a rămas în continuare 13 ani.

Atac informatic la site-ul CNAIR CITEȘTE ȘI Atac informatic la site-ul CNAIR

Nu același lucru se va întâmpla și cu utilizatorii Facebook, unde compania americană a ales o altă strategie pentru a fi conformă cu regulile GDPR. Adolescenților cu vârste cuprinse între 13-16 ani li se va cere să obțină acordul părinților pentru folosirea aplicației.

Dacă părinții nu le acordă permisiunea, aceștia vor avea acces la o versiune generică de Facebook, al cărei conținut și reclame nu vor fi personalizate pe baza datelor personale.

Cu această ocazie, WhatsAp a adăugat și posibilitatea descărcării datelor personale. Utilizatorii pot descărca o copie a datelor personale pe care aplicație le stochează, copie care include contactele și numerele acestora de telefon.

viewscnt
Afla mai multe despre
whatsapp