Windows 10 este folosit pe 800 de milioane de dispozitive

Windows 10 este folosit pe 800 de milioane de dispozitive
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 8 mar 2019

Microsoft anunță un nou record pentru Windows 10, sistem de operare care este instalat în prezent pe mai bine de 800 de milioane de device-uri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Atingerea pragului de 800 de milioane de dispozitive arată că Windows 10 rulează acum pe 100 de milioane de dispozitive mai mult decât în urmă cu șase luni.

Chiar dacă au trecut aproape 4 ani de când a fost lansat, Windows 10 este versiunea de Windows cu cel mai alert ritm de creștere dintre toate versiunile lansate de Microsoft până acum.

În momentul lansării, Microsoft se arăta încrezătoare că Windows 10 va rula în 2-3 ani pe 1 miliard de calculatoare. Acest lucru nu s-a întâmplat, parțial și din cauza faptul că Microsoft se baza la acea dată și pe dispozitivele mobile ale companiei, care au dispărut între timp.

Guvernul francez a prezentat un proiect de lege pentru impozitarea companiilor de tehnologie CITEȘTE ȘI Guvernul francez a prezentat un proiect de lege pentru impozitarea companiilor de tehnologie

Dacă ritmul actual de creștere va continua, Windows 10 va atinge 1 miliard de dispozitive peste un an.

Însă, ținând cont că Windows 7, care deține încă un procent important din piața sistemelor de operare, nu va mai beneficia de suport gratuit decât până la sfârșitul acestui an, rata de adopție a lui Windows 10 ar trebui chiar să crească.

Foarte multe companii (și foarte mulți utilizatori finali) care folosesc încă Windows 7 vor prefera probabil să treacă la Windows 10 în loc să opteze pentru suportul plătit pe care Microsoft îl va oferi pentru Windows 7 de la începutul anului viitor.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
windows 10