Peste un sfert dintre gamerii din întreaga lume se simt rusinați de cât de mult timp petrec cu jocurile video și ascund acest lucru de părinți

Peste un sfert dintre gamerii din întreaga lume se simt rusinați de cât de mult timp petrec cu jocurile video și ascund acest lucru de părinți
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 ian 2021

Peste un sfert (27%) dintre gamerii din întreaga lume se simt rușinați de cât de mult timp petrec cu jocurile video și ascund acest lucru de părinți, arată cercetările globale realizate de Kaspersky, companie de soluții de securitate cibernetică.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Un sfert (27%) dintre gamerii din întreaga lume se simt rușinați de cât de mult timp petrec cu jocurile video și ascund acest lucru de părinți”, arată cercetările globale realizate de Kaspersky, scrie News.ro.

Această nouă cercetare, comandată de Kaspersky și efectuată de Savanta în noiembrie 2020, analizează situația jocurilor video din 2020 în 17 țări, cu 5.031 de respondenți și ia în considerare modul în care dinamica dintre jucători și părinții lor s-a schimbat și ce se poate face pentru a sparge barierele și stigmatele.

Qualcomm lansează un chipset care va aduce 5G pe smartphone-urile ieftine CITEȘTE ȘI Qualcomm lansează un chipset care va aduce 5G pe smartphone-urile ieftine

”Cea mai mare dezamăgire pentru gameri este că, în timp ce părinții apreciază multe dintre aspectele pozitive - creativitatea (43%), abilitățile sociale (34%), rezolvarea problemelor (31%) - sunt mai puțin capabili să le înțeleagă pasiunea, în principal din cauza faptului că jocul în sine și elementele sociale ale jocului sunt atât de diferite de filme și muzică. De fapt, jumătate (47%) consideră că, dacă părinții lor ar înțelege anumite jocuri, relația lor s-ar îmbunătăți”, relevă cercetarea.

Potrivit gamerilor chestionați, această rușine legată de timpul petrecut jucându-se este determinată de stigmele arhaice despre jocurile video, cum ar fi „sunt dăunătoare pentru sănătatea ta” (61%) sau „afectează creierul” (42%).

”Jocurile au oferit un sprijin imens multor persoane în acest an; oferind consolare, alinare și prietenie în vremuri dificile. Dar, pentru multe familii, percepțiile negative despre jocuri pot fi foarte contraproductive pentru a permite un dialog deschis și construirea de relații”, spune Andrew Winton, vicepreședinte marketing la Kaspersky.

Cercetarea „Generation Game” a fost comandată de Kaspersky și efectuată de Savanta în noiembrie 2020, în peste 17 țări, cu 5.031 de respondenți. Toți respondenții aveau vârsta sub 35 de ani, răspândiți uniform în funcție de sex, vârstă și socioeconomie, considerându-se gameri și jucând cel puțin 5-10 ore pe săptămână pe un computer. Țările sunt: ​​Rusia, SUA și Marea Britanie (cel puțin 500 fiecare), Argentina, Brazilia, Chile, China, Columbia, Germania, Italia, Mexic, Peru, Arabia Saudită, Africa de Sud, Spania, Turcia și EAU (cel puțin 250 fiecare).

Kaspersky este o companie globală de securitate cibernetică fondată în 1997. Portofoliul companiei include protecție endpoint și mai multe soluții specializate de securitate și servicii, pentru a combate amenințările digitale tot mai complexe. Peste 400 de milioane de utilizatori individuali sunt protejați de tehnologiile Kaspersky, precum și 250.000 de companii client.

viewscnt
Afla mai multe despre
gameri
jocuri video