Windows 10 va putea fi reinstalat direct din cloud

Windows 10 va putea fi reinstalat direct din cloud
scris 2 sep 2019

În curând, reinstalarea Windows-ului nu va mai depinde de partiții de recovery și stick-uri USB, ci se va putea face direct de pe serverele Microsoft.

Reinstalarea sistemului de operare, un proces complicat pentru majoritatea utilizatorilor obișnuiți ai PC-urilor cu Windows, este pe cale să devină mult mai accesibilă.

Microsoft vrea să includă opțiunea resetării sistemului de operare prin intermediul descărcării unei versiuni “curate” de pe propriile servere.

Astfel, în loc să folosească un kit de instalare stocat pe un mediu extern sau pe partiția de recovery a unui laptop, utilizatori pot alege ca reinstalarea Windows-ului să se facă prin descărcarea din cloud a fișierelor necesare.

Google va plăti 200 de milioane de dolari pentru închiderea unei investigații în SUA legată de confidențialitatea datelor copiilor pe YouTube CITEȘTE ȘI Google va plăti 200 de milioane de dolari pentru închiderea unei investigații în SUA legată de confidențialitatea datelor copiilor pe YouTube

Tehnic, reinstalarea va avea aceleași efecte ca și până acum. Vor fi șterse toate aplicațiile instalate și setările, cu excepția celor sincronizate cu serverele producătorului.

Microsoft a lansat noua opțiune în cadrul programului Windows Insider, acolo unde sunt testate facilitățile noi înaintea de a-și face loc în versiunea stabilă a sistemului de operare.

Asta înseamnă că este posibil ca noua facilitate să fie lansată prin intermediul următorului update major de Windows 10, care va fi lansat în această toamnă.

viewscnt
Afla mai multe despre
windows 10
microsoft