Windows 12 ar putea fi ticsit cu inteligență artificială

Windows 12 ar putea fi ticsit cu inteligență artificială
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 2 mar 2023

Primele indicii legate de viitoarea versiune a sistemului de operare dezvoltat de Microsoft par să sugereze cu gigantul american lucrează, împreună cu unii din partenerii companiei, la integrarea mai multor funcții bazate pe AI.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Microsoft pare să lucreze, împreună cu partenerii săi, la suportul pentru inteligență artificială dedicat viitoarei versiuni de Windows.

Pe de o parte, noile procesoare mobile AMD Ryzen 7000 sunt și primele care conțin un motor AI dedicat care suportă Windows Studio Effects, Cu ajutorul acestora, de exemplu, poate fi eliminat zgomotul din fundalul fișierelor audio.

VIDEO&FOTO Ciucă și l-a luat pe ION, consilier onorific din domeniul Inteligenței artificiale CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Ciucă și l-a luat pe ION, consilier onorific din domeniul Inteligenței artificiale

De cealaltă parte, Intel va lansa în 2024 platforma pentru desktop Meteor Lake, care va integra funcții de AI similare celor oferite deja de AMD. Și, dintr-o scăpare, Intel a scris pe Twitter (după care a șters postarea) că viitoarele sale procesoare vor suporta Windows 12.

Coincidență sau nu, 2024 ar trebui să fie și anul în care Microsoft ar trebui să lanseze următoarea versiune de Windows. Microsoft a revenit la un ciclu de trei ani între update-urile majore, iar Windows 11 a fost lansat în 2021.

„AI-ul va reinventa modul în care faci orice în Windows” a indicat recent și Panos Panay, șeful diviziilor Windows și Surface.

Microsoft a adăugat recent o cale rapidă de acces la noul Bing direct din taskbar-ul Windows 11, iar chatbot-ul companiei va fi integrat în aplicații precum Word, Excel și Teams. Astfel, implementarea AI-ului în viitoarele versiuni de Windows vine în mod firesc.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
amd
intel
windows 12
inteligență artificială