Xiaomi intră pe piața vehiculelor autonome

Xiaomi intră pe piața vehiculelor autonome
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 4 sep 2021

La câteva zile după achiziționarea unui startup de tehnologii autonome, Xiaomi a înființat o firmă a cărei denumire trădează producția de mașini electrice.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Xiaomi a înregistrat o nouă subsidiară, pe care o numește Xiaomi EV Inc. EV este prescurtarea de la Electric Vehicles - automobile electrice.

Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial CITEȘTE ȘI Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial

Mutarea era previzibilă, având în vedere că, doar în urmă cu câteva zile, Xiaomi a oficializat achiziția Deepmotion, un startup chinez specializat în tehnologii pentru condusul autonom.

De altfel, Xiaomi a anunțat încă din martie că vrea să vândă mașini electrice și va colabora în acest sens cu producătorul chinez Great Wall Motors.

Investiția inițială a Xiaomi este de 1,5 miliarde de dolari, cu planuri pentru investirea altor 1,5 miliarde de dolari în următoare decadă. Compania chineză a angajat deja peste 300 de oameni din cei 500 de care spune că are nevoie.

Nu știe exact ce va face Xiaomi în zona mașinilor electrice, însă, cel mai probabil, este vorba de aspecte software, de ghidare și entertainment. Condusul autonom va deschide o fereastră de timp în viața șoferilor, iar companiile speră să-l ocupe fie cu soluții de business, fie cu entertainment.

viewscnt
Afla mai multe despre
xiaomi
masini autonome