Yahoo! Messenger a intrat în ultima zi de existență

Yahoo! Messenger a intrat în ultima zi de existență
scris 16 iul 2018

Actualii și foștii utilizatori ai programului Yahoo! Messenger mai pot să-și descarce istoricul conversațiilor doar până marți, 17 iulie, când serviciul va fi închis definitiv.

Astăzi este ultima zi de existență a celui care cândva era, în multe țări, inclusiv în România, cel mai popular client de instant messaging.

Din păcate, la fel ca Microsoft și alții, Yahoo! nu a avut capacitatea de adaptare și viteza de reacție necesare pentru a răspunde la schimbarea rapidă a condițiilor pieței.

Avântul smartphone-urilor, început în 2007 cu lansarea primului iPhone, a adus începutul mutării nevoii de comunicare a utilizatorilor de la desktop la telefonul mobil.

TOP România are al 5-lea cel mai rapid internet din lume. Salt spectaculos față de anul trecut CITEȘTE ȘI TOP România are al 5-lea cel mai rapid internet din lume. Salt spectaculos față de anul trecut

În timp ce erau lansate o mulțime de aplicații de chat dedicate în primul rând smartphone-urilor, Yahoo!, Microsoft și alții au subestimat schimbările pe care smartphone-ul le va aduce.

Microsoft spre exemplu, care nu mai are în prezent niciun telefon sau sistem de operare mobil de succes, deținea la acea vreme Windows Phone, unul dintre cele mai populare sisteme de operare dinainte de iPhone.

Mâine, pe 17 iulie, Yahoo! Messenger va fi închis oficial. Până atunci cei care doresc să-și descarce istoricul o pot face aici. O arhivă a acestuia le va fi trimisă pe mail.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
yahoo!
yahoo! messenger