Yahoo! Messenger a intrat în ultima zi de existență

Yahoo! Messenger a intrat în ultima zi de existență
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 16 iul 2018

Actualii și foștii utilizatori ai programului Yahoo! Messenger mai pot să-și descarce istoricul conversațiilor doar până marți, 17 iulie, când serviciul va fi închis definitiv.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Astăzi este ultima zi de existență a celui care cândva era, în multe țări, inclusiv în România, cel mai popular client de instant messaging.

Din păcate, la fel ca Microsoft și alții, Yahoo! nu a avut capacitatea de adaptare și viteza de reacție necesare pentru a răspunde la schimbarea rapidă a condițiilor pieței.

Avântul smartphone-urilor, început în 2007 cu lansarea primului iPhone, a adus începutul mutării nevoii de comunicare a utilizatorilor de la desktop la telefonul mobil.

TOP România are al 5-lea cel mai rapid internet din lume. Salt spectaculos față de anul trecut CITEȘTE ȘI TOP România are al 5-lea cel mai rapid internet din lume. Salt spectaculos față de anul trecut

În timp ce erau lansate o mulțime de aplicații de chat dedicate în primul rând smartphone-urilor, Yahoo!, Microsoft și alții au subestimat schimbările pe care smartphone-ul le va aduce.

Microsoft spre exemplu, care nu mai are în prezent niciun telefon sau sistem de operare mobil de succes, deținea la acea vreme Windows Phone, unul dintre cele mai populare sisteme de operare dinainte de iPhone.

Mâine, pe 17 iulie, Yahoo! Messenger va fi închis oficial. Până atunci cei care doresc să-și descarce istoricul o pot face aici. O arhivă a acestuia le va fi trimisă pe mail.

viewscnt
Afla mai multe despre
yahoo!
yahoo! messenger