YouTube are un nou homepage

YouTube are un nou homepage
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 8 nov 2019

Prima pagină a celui mai popular site de video are acum poze mai mari, ceea ce înseamnă mai puțin conținut în primul ecran.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Șefii celor mai mari bănci din România vor dezbate cu celebrul economist Nouriel Roubini starea reală a economiei și perspectivele izbucnirii unei noi crize. Te așteptăm la eveniment! Click pentru detalii și înregistrare.

YouTube lansează un nou design pentru homepage, design a cărui principală caracteristică este dimensiunea mai mare a thumbnail-uri corespunzătoare clipurilor video.

Oficialii companiei spun că ideea de bază a acestei abordări este includerea mai multor informații despre clipurilor video afișate aici, fără a fi necesară din partea utilizatorului mutarea cursorul pe poză pentru ca acestea să apară, cum era cazul până acum.

De asemenea, datorită pozelor mai mari, creatorii de conținut pot să folosească titluri mai lungi, care să se și vadă direct pe prima pagină a site-ului.

Google vrea să îmbunătățească securitatea în Play Store cu ajutorul companiilor de securitate CITEȘTE ȘI Google vrea să îmbunătățească securitatea în Play Store cu ajutorul companiilor de securitate

De cealaltă parte, creatorii de conținut nu sunt mulțumiți de acest design, deoarece o dimensiune mai mare pentru poze înseamnă că în primul ecran încap acum mai puține clipuri, ceea ce se traduce în mai puține șanse de a atrage atenția utilizatorilor.

Dincolo de dimensiunea imaginilor, anumite categorii au dispărut acum de pe homepage-ul YouTube. Printre acestea, au dispărut știrile și muzica.

Cu aceeași ocazie, două dintre funcțiile disponibile până acum doar pe dispozitivele mobile ajung și pe desktop. Este vorba, pe de o parte, de opțiunea prin care utilizatorul poate alege să nu-i mai fie recomandat un anumit canal.

Pe de altă parte, queue-ul, ajunge și el pe desktop. Acesta este o listă temporară de redare în care utilizatorul poate adăuga o serie de clipuri pentru a le urmării apoi fără alte întreruperi sau intervenții. Această listă dispare împreună cu conținutul ei la închiderea site-ului.

Noul design va deveni vizibil tuturor utilizatorilor de PC și tablete cu Android și iOS în perioada imediat următoare.

YouTube are un nou homepage

viewscnt
Afla mai multe despre
youtube
design
video