YouTube nu mai acceptă clipurile care promovează hacking-ul și phishing-ul

YouTube nu mai acceptă clipurile care promovează hacking-ul și phishing-ul
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 4 iul 2019

Cea mai populară platformă de video și-a actualizat regulile, trecând la categoria așa nu acele filmări care explică cum poate fi spart un sistem sau cum poate fi făcut phishing. Măsura are deja implicații negative asupra conținutului educativ.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Lista conținutului periculos care nu este binevenit pe YouTube crește de la săptămână la săptămâna în urma criticilor și descoperirilor pe care le face presa și care sunt urmate uneori de întreruperi ale campaniilor agențiilor de publicitate ce afectează veniturile site-ului.

Cea mai nouă adiție în această listă, care include printre altele incitarea la ură și provocările periculoase, vizează clipurile care mediatizează hacking-ul și phishing-ul.

Google explică în regulament ce înțelege prin această sintagmă: acele filmări care explică utilizatorilor cum să depășească măsurile de securitate ale sistemelor sau cum să fure date personale.

Infractorii din spatele amenințării Scranos schimbă metoda de atac. România rămâne ținta preferată CITEȘTE ȘI Infractorii din spatele amenințării Scranos schimbă metoda de atac. România rămâne ținta preferată

Completarea a avut loc în 2 iulie și a intrat deja în vigoare. Problema este că sunt deja afectate canalele educaționale și conținutul postat de cercetătorii care exemplifică probleme de securitate descoperite în cadrul diverselor servere și servicii.

Mai multe canale de acest gen s-au trezit deja cu avertismente și dezactivarea unor facilități, inclusiv a upload-ului, după aplicarea automată a măsurilor care acoperă noua categorie de conținut ce nu mai este permis pe site.

YouTube a revenit apoi și reparat manual, cu ajutorul editorilor umani, penalizările acordate incorect. Asta nu înseamnă însă că acestea nu se vor repreta și nu vor fi afectați și alți creatori de pe această nișă.

Regulamentul include o excepție în acest sens, care vizează clipurile create pentru educare, documentare și care au rol științific sau artistic. Algoritmul, însă, nu reușește să facă această deosebire.

viewscnt
Afla mai multe despre
youtube
video
hacking
phishing