YouTube nu mai elimină informațiile false despre alegerile prezidențiale americane din 2020

YouTube nu mai elimină informațiile false despre alegerile prezidențiale americane din 2020
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 iun 2023

YouTube a anunțat că pune capăt politicii sale de eliminare a conținutului care transmite informații false despre alegerile prezidențiale din SUA din 2020, provocând furia anumitor organizații activiste. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„Vom înceta eliminarea conținutului cu afirmații nefondate de fraudă pe scară largă, erori sau probleme care au apărut în timpul alegerilor prezidențiale din 2020”, a spus platforma Google pe blogul său, potrivit News.ro.

Florența vrea să interzică Airbnb în centrul orașului. Criza locuințelor din Italia și protestele studenților CITEȘTE ȘI Florența vrea să interzică Airbnb în centrul orașului. Criza locuințelor din Italia și protestele studenților

„Capacitatea de a dezbate liber ideile politice, chiar și cele care sunt controversate sau bazate pe presupuneri false, este esențială pentru funcționarea unei societăți democratice, mai ales în plin sezon electoral”, se arată în mesaj. „În mediul actual, credem că, deși eliminarea acestui tip de conținut ajută la combaterea dezinformării, poate avea și efectul neintenționat de a limita discursul politic fără a reduce semnificativ riscul violenței sau a altor daune în lumea reală”, a continuat YouTube.

YouTube a implementat acest regulament în decembrie 2020 pentru a combate afirmațiile nefondate conform cărora alegerile prezidențiale din noiembrie ar fi fost furate de la Donald Trump în favoarea lui Joe Biden. Această modificare a politicii de moderare a conținutului platformei, care intră în vigoare imediat, vine în timp ce giganții tehnologiei caută să găsească formula potrivită pentru a combate dezinformarea fără a restrânge libertatea de exprimare într-un mediu politic din ce în ce mai polarizat din Statele Unite.

DECIZIE Cea mai redusă componentă a facturii de electricitate a scăzut. Consumatorii vor achita același preț plafonat CITEȘTE ȘI DECIZIE Cea mai redusă componentă a facturii de electricitate a scăzut. Consumatorii vor achita același preț plafonat

„Moderarea conținutului este bună pentru comerț și democrație. Sfârșitul regulilor de moderare YouTube cu privire la aceste alegeri este periculos pentru noi toți”, a reacționat, la rândul ei, Nora Benavidez de la Asociația Free Press. YouTube „a decis să aleagă calea ușoară, lăsându-l pe Donald Trump și pe cei care îl susțin liber să mintă fără consecințe în legătură cu alegerile din 2020”, a criticat și Julie Millican, vicepreședintele ONG-ului Media Matters.

YouTube a declarat că celelalte reglementări ale sale legate de dezinformarea electorală, inclusiv interzicerea conținutului care induce în eroare alegătorii sau îi incită pe oameni să interfereze în procesul democratic, sunt încă în vigoare.

viewscnt
Afla mai multe despre
youtube
informații
fals
elimina
alegeri
sua
2020