YouTube va suporta NFT-uri

YouTube va suporta NFT-uri
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 26 ian 2022

Șefa YouTube, Susan Wojcicki, a făcut o serie de anunțuri legate de platforma pe care o conduce, vorbind, printre altele, de un viitor suport pentru bunurile digitale nefungibile (NFT).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

YouTube evaluează, în prezent, zona NFT-urilor, pentru care vrea lanseze suport în viitorul apropiat, pentru a câștiga din interesul din ce în ce mai mare pentru acestea.

Nu se știe, deocamdată, ce formă va îmbrăca acest suport. Dacă este să urmeze exemplul altor platforme, care au făcut deja anunțuri în acest sens, precum Facebook și Twitter, YouTube ar urma să permită utilizatorilor să creeze, să vândă și să cumpere NFT-uri, oprind, bineînțeles, un comision din tranzacții.

Prins între ciocan și nicovală, Google propune un înlocuitor pentru înlocuitorul cookie-urilor CITEȘTE ȘI Prins între ciocan și nicovală, Google propune un înlocuitor pentru înlocuitorul cookie-urilor

Dincolo de NFT-uri, șefa YouTube a vorbit și despre câștigurile creatorilor de conținut. Conform acesteia, numărul celor care câștigă peste 10.000 de dolari pe an a crescut în ultimul an cu 40%. Wojcicki nu a oferit, însă, numărul exact al acestora.

Clona de TikTok a YouTube, Shorts, lansată în septembrie 2020, a afișat până acum peste 5 trilioane de clipuri scurte, ajutată și de faptul că YouTube are un fond de încurajare a creatorilor care folosesc Short, din care-i plătește pe unii dintre aceștia.

Șefa YouTube nu a adresat, însă, și spinosul subiect al informațiilor false, platforma pe care o conduce fiind una dintre cele mai propice pentru fake news și manipulări de diverse feluri.

Conform unei cercetări Oxford Economics, YouTube suportă peste 800.000 de locuri de muncă.

viewscnt
Afla mai multe despre
youtube
nft