YouTube vrea să găzduiască alte servicii de streaming

YouTube vrea să găzduiască alte servicii de streaming
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 11 feb 2020

Cel mai mare site de streaming încearcă să convingă mai multe companii de video streaming să-și ofere serviciile prin intermediul YouTube.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

YouTube a realizat că, fiind deja cel mai important site de video, cu peste 2 miliarde de utilizatori, ar putea avea de câștigat dacă se transformă într-un hub central al serviciilor de streaming video, așa cum încearcă deja să facă Amazon și Apple.

Surse din cadrul companiei, citate de The Information, spun că YouTube negociază deja cu mai multe companii care dețin servicii de streaming, încercând să le convingă pe acestea să activeze pe platforma sa.

FOTO Telekom Romania lansează noile oferte comerciale și îl \ CITEȘTE ȘI FOTO Telekom Romania lansează noile oferte comerciale și îl "fură" pe Ghiță Ciobanul. Plus alte parteneriate cu rețelele de retail, semnând un acord cu Profi

Serviciile de streaming interesate ar putea avea un canal special pe YouTube, la care cei interesați ar urma să dobândească acces doar în urma plății unei subscripții lunare.

YouTube ar fi, în această situație, intermediarul care-și pune la bătaie platforma, iar serviciile de streaming ar putea atrage astfel mai mulți abonați, datorită notorietății YouTube.

De cealaltă parte, YouTube ar putea avea de câștigat direct, printr-un procent din abonamentele vândute, și indirect, încercând să convingă abonații acestor servicii să se aboneze și la propriile servicii - YouTube Music și YouTube Premium.

YouTube nu este prima companie care încearcă să facă ceva de acest gen. Amazon face același lucru cu Prime Video Channels, iar Apple are aplicația Apple TV. Și Facebook a încercat ceva similar anul trecut, însă a renunțat din cauza lipsei de interes.

viewscnt
Afla mai multe despre
youtube
apple
amazon
streaming
video