Libra Internet Bank raportează o dublare a profitului net

Libra Internet Bank raportează o dublare a profitului net
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 aug 2018

Libra Internet Bank a înregistrat, în primul semestru din 2018, un profit net de 46,39 milioane lei, dublu față de rezultatul obținut în perioada similară a anului trecut, când acesta s-a ridicat la 23,96 milioane lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit rezultatelor financiare ale băncii, marja de creștere raportată s-a datorat majorării portofoliului de credite, "în condițiile unei rate de neperformanță mult sub media sistemului bancar, dar și prin optimizarea cheltuielilor operaționale", arată Agerpres.

La 30 iunie 2018, activele nete ale Libra Internet Bank însumau 4,96 miliarde lei, în creștere cu 9% comparativ cu datele de la începutul anului.

FOTO Prospecțiuni SA a lui Tender își vinde sediul central din București cu discount semnificativ, sub valoarea de lichidare CITEȘTE ȘI FOTO Prospecțiuni SA a lui Tender își vinde sediul central din București cu discount semnificativ, sub valoarea de lichidare

Totodată, rata de neperformanță s-a situat la 1,69%, nivel pe care oficialii băncii îl consideră "mult mai bun decât media pieței".

Banca are o cotă de piață de peste 1% și o rețea formată din 50 de sucursale. 

Libra Internet Bank a fost înființată în 1996. Din 2003, banca face parte din grupul american de investiții New Century Holdings (NCH), unul dintre cei mai importanți investitori din Europa Centrală și de Est.

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a acordat recent Libra Internet Bank un împrumut de 15 milioane de euro, bani destinați finanțării întreprinderilor mici și mijlocii din România.

viewscnt
Afla mai multe despre
libra
banca