Lockheed Martin a obținut rezultate financiare peste așteptări în trimestrul trei, datorită cererii mari pentru echipamente militare

Lockheed Martin a obținut rezultate financiare peste așteptări în trimestrul trei, datorită cererii mari pentru echipamente militare
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 oct 2023

Acțiunile companiei americane de apărare Lockheed Martin au marți crescut cu 2% după ce a raportat venituri și profituri mai bune decât se aștepta în trimestrul trei, deoarece tensiunile geopolitice au alimentat cererea susținută pentru echipamentele sale militare, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Războiul din Ucraina a determinat reaprovizionarea de arme și muniție, cum ar fi rachete de umăr, artilerie și alte arme, oferind companiilor de apărare din SUA contracte profitabile cu Pentagonul.

FOTO Digi declanșează expansiunea în Belgia. A recrutat CEO de la cel mai mare operator local și caută angajați. \ CITEȘTE ȘI FOTO Digi declanșează expansiunea în Belgia. A recrutat CEO de la cel mai mare operator local și caută angajați. "Vizăm sute de mii de clienți și suntem aici pentru a rămâne. Belgienii plătesc în exces de prea mulți ani!"

Armele produse de Lockheed, cum ar fi sistemul de rachete cu lansare multiplă ghidată și rachetele antitanc Javelin, realizate în colaborare cu compania de apărare RTX, s-au dovedit critice pentru eforturile de război ale Ucrainei, scrie News.ro.

Cu toate acestea, Lockheed este încă împiedicată de întreruperile provocate de pandemia de Covid-19 în lanțul de aprovizionare, care continuă să afecteze linii de afaceri, cum ar fi afacerea aeronautică, care produce avionul de luptă avansat F-35.

”Suntem încă încetiniți de câteva elemente cheie”, a declarat directorul de operațiuni al Lockheed, Frank St. John, într-un interviu pentru Reuters, cum ar fi ”ansambluri de procesoare, motoare cu rachete solide, piese turnate și forjate”, deși au înregistrat progrese în acest trimestru.

Ca urmare, vânzările la unitatea sa de aeronautică, cea mai mare ca mărime, au înregistrat o scădere de 5,2% în trimestrul al treilea.

Compania și-a redus luna trecută ținta de livrare a avioanelor F-35 pe întregul an din cauza întârzierilor furnizorilor, dar și-a reafirmat marți obiectivele financiare pentru 2023.

Undă verde - Tranzacția prin care Antonio Eram a vândut controlul Netopia către Innova Capital, finalizată CITEȘTE ȘI Undă verde - Tranzacția prin care Antonio Eram a vândut controlul Netopia către Innova Capital, finalizată

Veniturile la unitatea de rachete și control al focului, care produce Sistemul de rachete de artilerie de mare mobilitate, au fost de 2,94 miliarde de dolari, în creștere cu 3,8% față de anul precedent.

Lockheed, cu sediul în Bethesda, Maryland, a înregistrat un venit net de 6,73 dolari pe acțiune pentru trimestrul încheiat pe 24 septembrie, depășind estimările de 6,67 dolari pe acțiune.

Vânzările nete trimestriale au crescut cu aproximativ 1,78%, până la 16,88 miliarde dolari, depășind estimările Wall Street de 16,74 miliarde dolari, potrivit datelor LSEG.

viewscnt
Afla mai multe despre
lockheed martin
echipamente militare