Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care ROCA Industry preia o nouă companie

Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care ROCA Industry preia o nouă companie

Ionuț Bindea, CEO ROCA Industry

Profit.ro
Profit.ro
scris 17 oct 2023

Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care Eco Euro Doors intenționează să preia compania Workshop Doors.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

ROCA Industry, primul holding industrial de materiale de construcții din România, deținut de ROCA Investments, a cumpărat, prin compania Eco Euro Doors (EED), parte a holdingului, 70% din acțiunile Workshop Doors, unul dintre jucătorii - cheie de pe piața ușilor de interior din regiune.

FOTO Digi declanșează expansiunea în Belgia. A recrutat CEO de la cel mai mare operator local și caută angajați. \ CITEȘTE ȘI FOTO Digi declanșează expansiunea în Belgia. A recrutat CEO de la cel mai mare operator local și caută angajați. "Vizăm sute de mii de clienți și suntem aici pentru a rămâne. Belgienii plătesc în exces de prea mulți ani!"

Intenția achiziției a fost anunțată din luna iulie 2023.

Workshop Doors este o societate activă din anul 2009 pe piața ușilor de interior din regiune, având două facilități de producție, în Reghin și Petelea. Anul trecut a avut afaceri de 10,5 milioane de euro, cu 184 de angajați.

Finalizarea tranzacției se va realiza până la finalul anului 2023, moment la care va avea loc și transferul dreptului de proprietate. 

De asemenea, în conformitate cu termenii și condițiile tranzacției, EED are posibilitatea achiziționării unui pachet suplimentar de 30% din părțile sociale emise de Workshop Doors.

ROCA Industry intenționează ca prin această nouă achiziție avută în vedere, să continue creșterea capacității de producție a Eco Euro Doors și diversificarea gamelor cu produse noi și competitive, acoperind toate segmentele de preț și asigurând cea mai variată ofertă de produse disponibiliă pe piața din România. 

Undă verde - Tranzacția prin care Antonio Eram a vândut controlul Netopia către Innova Capital, finalizată CITEȘTE ȘI Undă verde - Tranzacția prin care Antonio Eram a vândut controlul Netopia către Innova Capital, finalizată

“Workshop Doors este un jucător competitiv, cu o evoluție sănătoasă. La nivelul volumului de producție, acesta s-a situat pe locul al 3-lea între toți producătorii locali în 2022, livrând peste 150.000 de uși de calitate, realizate în fabricile sale. Și credem ca împreună putem dezvolta povestea de succes a acestei companii, devenind mai puternici și mai relevanți atât pe piața națională cât și pe piețele regionale din Europa. Modelul nostru de achizitie are in vedere o abordare integrate, care presupune susținerea și dezvoltarea angajaților și creșterea performanței lor în noua structură, a adăugat anterior Ionuț Bindea, CEO ROCA Industry.

Cu peste 220 de angajați și o experiență de 28 de ani pe piața de materiale de construcții, Eco Euro Doors acesta produce în principal uși pentru interior, în cadrul fabricii sale performante de la Reghin. 

Workshop Doors, companie activă din anul 2009, cu sediul la Petelea, deține 2 fabrici proprii, la Reghin și Petelea și exportă un procent considerabil din producția proprie. Compania avea 184 de angajați și o cifră de afaceri de 10,5 milioane de euro la finalul anului 2022. 

ROCA Industry, listat pe piața AeRO a Bursei de Valori București sub simbolul ROC1, este holdingul industrial deținut de ROCA Investments. Acesta deține direct și indirect, un număr de 8 companii – performeri în sectoarele specifice de activitate.

viewscnt
Afla mai multe despre
roca
doors