Acțiunile Trump Media au scăzut cu peste 15%, după ce compania a anunțat că va emite milioane de acțiuni

Acțiunile Trump Media au scăzut cu peste 15%, după ce compania a anunțat că va emite milioane de acțiuni
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 apr 2024

Acțiunile Trump Media au scăzut cu peste 15%, după ce compania a anunțat autoritățile de reglementare că va emite milioane de acțiuni, declinul având loc în timp ce Donald Trump se afla într-o sală de judecată din Manhattan pentru începerea procesului său penal pentru acuzații legate de bani plătiți pentru cumpărarea tăcerii lui Stormy Daniels privind relația sa cu aceasta, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Trump este acționarul majoritar al companiei.

Tranzacție - Kendrion vinde fabrica din Sibiu unui fond american CITEȘTE ȘI Tranzacție - Kendrion vinde fabrica din Sibiu unui fond american

Trump Media, care a creat aplicația Truth Social și este tranzacționează sub indicativul DJT la bursa Nasdaq, a consemnat un declin de aproape 20% săptămâna trecută.

De când compania a început tranzacționarea publică pe 26 martie, prețul acțiunilor sale a scăzut cu mai mult de 62%, de la un preț de deschidere de 70,90 USD în acea zi, la aproximativ 27 USD luni.

Drept urmare, capitalizarea sa de piață a fost redusă cu aproape 6 miliarde de dolari, lăsând-o luni la aproximativ 3,7 miliarde de dolari, scrie News.ro.

Intenția companiei de a emite mai multe acțiuni ordinare a fost dezvăluită într-un prospect preliminar depus la Securities and Exchange Commission.

Acțiunile nu pot fi emise până când nu intra în vigoare o declarație de înregistrare la SEC.

Dosarul descrie un plan de a oferi peste 21,4 milioane de acțiuni ordinare, care pot fi emise ”la exercitarea mandatelor”, se arată în dosar. Mandatele de acțiuni oferă deținătorului lor posibilitatea de a cumpăra acțiuni la un preț prestabilit ,într-un anumit interval de timp.

Trump Media a estimat în dosar că va primi ”până la un total de aproximativ 247,1 milioane de dolari din exercitarea mandatelor”.

Prețul de închidere al mandatelor Trump Media a fost de 13,69 USD vineri, potrivit dosarului.

Compania încearcă, de asemenea, să ofere revânzarea a până la 146,1 milioane de acțiuni de la ”deținătorii de valori mobiliare care vând”, dintre care 114,8 milioane sunt deținute de Trump însuși.

Trump deține 78,8 milioane de acțiuni ale companiei și urmează să obțină 36 de milioane de acțiuni dacă acțiunile se mențin peste 17,50 USD pentru suficiente zile de tranzacționare.

Participația actuală a lui Trump în companie – aproape 60% din acțiunile sale – valora mai mult de 2,2 miliarde de dolari la prețul acțiunilor de luni dimineață.

Ungaria lui Viktor Orban, implicată în achiziționarea Euronews CITEȘTE ȘI Ungaria lui Viktor Orban, implicată în achiziționarea Euronews

Trump nu are voie să-și vândă acțiunile până la expirarea unei perioade de blocare de șase luni. Perioada de blocare este o condiție a fuziunii Trump Media cu compania-paravan Digital World Acquisition Corp., care a fost finalizată pe 25 martie.

Trump, a cărui urmărire pe rețelele sociale s-a diminuat masiv după ce a trecut la Truth Social, după suspendarea de pe Twitter și Facebook în 2021, a încercat să-și încurajeze adepții să apeleze la aplicația în curs de dezvoltare.

Nu este clar dacă au ascultat apelul lui Trump: compania nu a publicat indicatori cheie de performanță, inclusiv numărul de utilizatori activi ai Truth Social.

Totuși, a dezvăluit o pierdere netă de 58,2 milioane de dolari la venituri de doar 4,1 milioane de dolari în 2023.

”Evaluarea acțiunilor este separată de realitatea financiară”, a spus Ben Silverman, șeful Verity Research.

Dar, dacă prețul acțiunilor este suficient de mare pentru ca compania să emită acțiuni cu profit, Trump și alți inițiați ar putea fi la rândul lor să primească un profit extraordinar de peste 1 miliard de dolari la prețurile de tranzacționare curente.

viewscnt
Afla mai multe despre
trump media
actiuni