Amazon a înlăturat documentare anti-vaccinare de pe platforma Prime Video la cererea unui congressman

Amazon a înlăturat documentare anti-vaccinare de pe platforma Prime Video la cererea unui congressman
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 mar 2019

Amazon a înlăturat cel puțin trei documentare anti-vaccinare de pe platforma de streaming Prime Video, după ce congressman-ul Adam Schiff i-a solicitat acest lucru în scris lui Jeff Bezos, CEO al companiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Schiff, membru al Camerei Reprezentanților a Statelor Unite ale Americii pentru statul California, a anunțat public că i-a trimis o scrisoare lui Bezos prin care își va exprima îngrijorarea față de faptul că Amazon „recomandă produse și conținut care descurajează părinții să își vaccineze copiii”, scrie News.ro.

Documentarele care pun la îndoială siguranța oferită de vaccinuri au fost disponibile pe Amazon Prime Video în SUA, însă de vineri după-amiază nu au mai fost găsite pe platformă.

Postul de televiziune Profit.ro - premiat ca Proiect TV al Anului de CFA Society Romania, din cadrul prestigiosului CFA Institute, structură reprezentativă la nivel mondial a analiștilor financiari CITEȘTE ȘI Postul de televiziune Profit.ro - premiat ca Proiect TV al Anului de CFA Society Romania, din cadrul prestigiosului CFA Institute, structură reprezentativă la nivel mondial a analiștilor financiari

Între ele s-au numărat „Vaxxed: From Cover-Up to Catastrophe”, „Shoot ‘Em Up: The Truth About Vaccines”, care pretinde că vaccinurile duc la autism, astm și probleme neurologice, și „Man Made Epidemic”, descris ca o investigație în „epidemia de autism și rolul vaccinurilor anti pojar, oreion și rubeolă”.

În urmă cu două săptămâni, democratul Schiff a trimis câte o scrisoare și Google și Facebook cerând detalii legat de cum au decis companiile să combată răspândirea informațiilor care descurajează părinții să își vaccineze copiii.

Potrivit lui, există dovezi medicale copleștitoare că vaccinurile făcute în copilărie sunt sigure și eficiente în limitarea izbucnirii epidemiilor.

Săptămâna trecut, YouTube a transmis că nu va mai publica reclame pe canalele care susțin retorica anti-vaccinare. La rândul ei, Facebook a spus că încearcă să reducă „distribuirea de informații eronate din sfera sănătății” pe platforma sa.

Pinterest a implementat recent o modificare - blocarea oricăror căutări legat de vaccinuri pe platforma sa.

viewscnt
Afla mai multe despre
amazon
prime video
aniti vaccinare