ANAF scoate la licitație sediile televiziunilor Antena

ANAF scoate la licitație sediile televiziunilor Antena
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 19 feb 2016

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) va începe demersurile pentru scoaterea la licitație a bunurilor confiscate în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare, care au aparținut lui Dan Voiculescu, respectiv sediile televiziunilor Antena și cel al Grivco SA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Șeful ANAF, Daniel Diaconescu, s-a întâlnit vineri cu reprezentanții grupurilor media Antena, la solicitarea directorilor companiei, la Ministerul Finanțelor, pentru o discuție la care au participat și reprezentanți ai Cancelariei premierului.

"Conducerea ANAF a răspuns solicitării făcute de reprezentanții Antena TV Group SA și a avut o întâlnire la sediul instituției. În cadrul discuției, au fost prezentate stadiul procedurii de valorificare a imobilelor potrivit sentinței definitive nr.888 pronunțate de Curtea de Apel București în data de 08.08.2014 și continuarea procesului de validare a executării acesteia.  În conformitate cu OG. 14/2007 și în cadrul procedurii de valorificare a imobilelor, ANAF va începe demersurile pentru scoaterea la licitație a bunurilor confiscate", se arată într-un comunicat transmis de ANAF.

Luni, ANAF a emis o notificare prin care imobilele confiscate și trecute în proprietatea statului, prin sentință judecătorească, în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare, care au aparținut lui Dan Voiculescu, respectiv sediile televiziunilor și cel al Grivco SA, trebuie să fie evacuate în cinci zile.

Imobilele au fost trecute în proprietatea statului, respectiv a Direcției de Finanțe Publice București, în toamna anului 2014. Ulterior, au fost făcute evaluări. Fostul guvern a inițiat , în primăvara anului trecut, o ordonanță de urgență pentru a putea transfera unele imobile confiscate altor instituții, însă Curtea Constituțională a României a declarat actul normativ neeconstituțional.

ANAF anunța, la sfârșitul anului trecut, că nu scoate la licitație clădirile pentru că nu ar obține un preț convenabil.

Iohannis, despre notificarea ANAF către Antena: O abordare heirupistă, pot fi soluții convenabile prin discuții CITEȘTE ȘI Iohannis, despre notificarea ANAF către Antena: O abordare heirupistă, pot fi soluții convenabile prin discuții

Miercuri dimineața, premierul Dacian Cioloș, chemat la Senat pentru a vorbi despre acest caz, a arătat că ANAF a acționat legal, că termenul de cinci zile pentru evacuare este stabilit prin lege, că el nu a fost informat despre notificare, dar că nici nu trebuia să fie informat, ANAF putând acționa independent. În același timp, Cioloș a precizat că a cerut noii conduceri ANAF să reanalizeze modul în care își desfășoară activitatea, astfel încât atitudinea să fie una de respect față de cetățeni și contribuabili și a asigurat că nu este vizată activitatea jurnaliștilor, că posturile nu își pierd licențele de emisie, iar televiziunile "vor emite inclusiv luni din acele sedii", deoarece procesul este la început și ar putea dura câteva luni.

Trei ore mai târziu, după ce a ascultat discursurile senatorilor, Cioloș a afirmat că a condamnat modul în care a acționat ANAF, că nu se pune problema ca, fizic, jurnaliștii să părăsească sediul în 5 zile și că Guvernul nu poate închiria sediile respective, dar că, în măsura în care legea permite, vor fi căutate soluții pentru a împiedica încetarea emisiei.

La rândul său, președintele Klaus Iohannis s-a poziționat critic față de ANAF, afirmând, miercuri seara, că libertatea de exprimare în media nu poate fi suprimată pentru "banale motive administrative", iar abordarea "heirupistă" a ANAF este cel puțin nepotrivită, dacă nu discutabilă.

Președintele și-a completat declarația spunând că a constatat, din discuțiile avute, că există deschidere la factorii de decizie în acest caz și că, prin discuții calme, pot fi găsite "soluții convenabile".

"Eu cred că ați ajuns într-o situație neplăcută și inutilă. În primul rând, cred că libertatea de exprimare în media nu poate fi suprimată pentru banale motive administrative. În al doilea rând, această abordare heirupistă a ANAF mi se pare cel puțin nepotrivită, dacă nu discutabilă. În fine, am constatat, din discuții pe care le-am avut, că există deschidere la factorii de decizie și se pot găsi soluții convenabile", a răspuns Iohannis unei întrebări care i-a fost adresată de către un reporter Antena 3.

viewscnt
Afla mai multe despre
anaf
dan voiculescu
antena 1
antena 3
sedii
licitatie