Aproape nouă persoane din zece au crezut cel puțin o dată o informație falsă de pe rețelele sociale

Aproape nouă persoane din zece au crezut cel puțin o dată o informație falsă de pe rețelele sociale
scris 12 iun 2019

Aproape nouă din zece persoane (86%) au crezut cel puțin o dată o informație falsă (infox) apărută mai ales pe rețelele sociale, potrivit unui sondaj internațional publicat marți în Canada, relatează AFP.

Platformele de social media sunt desemnate ca fiind principalele responsabile pentru răspândirea de "infox" de către o majoritate covârșitoare (82%) dintre cei chestionați în cadrul unui sondaj Ipsos pentru think-tank-ul canadian Centre for International Governance Innovation.

Trei sferturi (77%) dintre utilizatorii de Facebook chestionați au declarat că au văzut circulând informații total sau parțial false, potrivit sondajului. Această cifră scade la 62% în rândul utilizatorilor de Twitter, scrie Agerpres.

Pro TV cere din nou ajutor de stat, alături de alți aplicanți. Guvernul schimbă legislația pentru a finanța mai multe tipuri de filme CITEȘTE ȘI Pro TV cere din nou ajutor de stat, alături de alți aplicanți. Guvernul schimbă legislația pentru a finanța mai multe tipuri de filme

Majoritatea internauților din Egipt (60%), Nigeria (58%), India (52%), China (56%), Mexic și Hong Kong au fost induși în eroare de aceste informații false.

În schimb, doar 38% dintre francezi și 36% dintre americani au declarat că au crezut "câteodată" sau "adesea" informații false. În Pakistan, țara cea mai sceptică conform acestui sondaj, această proporție se ridică la 26%.

viewscnt
Afla mai multe despre
informatii false
retele sociale