Aproape nouă persoane din zece au crezut cel puțin o dată o informație falsă de pe rețelele sociale

Aproape nouă persoane din zece au crezut cel puțin o dată o informație falsă de pe rețelele sociale
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 iun 2019

Aproape nouă din zece persoane (86%) au crezut cel puțin o dată o informație falsă (infox) apărută mai ales pe rețelele sociale, potrivit unui sondaj internațional publicat marți în Canada, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Platformele de social media sunt desemnate ca fiind principalele responsabile pentru răspândirea de "infox" de către o majoritate covârșitoare (82%) dintre cei chestionați în cadrul unui sondaj Ipsos pentru think-tank-ul canadian Centre for International Governance Innovation.

Trei sferturi (77%) dintre utilizatorii de Facebook chestionați au declarat că au văzut circulând informații total sau parțial false, potrivit sondajului. Această cifră scade la 62% în rândul utilizatorilor de Twitter, scrie Agerpres.

Pro TV cere din nou ajutor de stat, alături de alți aplicanți. Guvernul schimbă legislația pentru a finanța mai multe tipuri de filme CITEȘTE ȘI Pro TV cere din nou ajutor de stat, alături de alți aplicanți. Guvernul schimbă legislația pentru a finanța mai multe tipuri de filme

Majoritatea internauților din Egipt (60%), Nigeria (58%), India (52%), China (56%), Mexic și Hong Kong au fost induși în eroare de aceste informații false.

În schimb, doar 38% dintre francezi și 36% dintre americani au declarat că au crezut "câteodată" sau "adesea" informații false. În Pakistan, țara cea mai sceptică conform acestui sondaj, această proporție se ridică la 26%.

viewscnt
Afla mai multe despre
informatii false
retele sociale