Presa americană acuză Google că obține venituri de miliarde de dolari fără să plătească nimic creatorilor de conținut

Presa americană acuză Google că obține venituri de miliarde de dolari fără să plătească nimic creatorilor de conținut
scris 11 iun 2019

Asociația profesională a presei americane News Media Alliance acuză Google că obține miliarde de dolari fără să plătească nimic creatorilor de conținut pentru produsele acestora, potrivit unui studiu publicat luni și a cărui metodologie a fost contestată de Google și de mai multe cadre universitare, relatează AFP.

Studiul, realizat de cabinetul de consultanță Keystone pentru Media Alliance News, menționează în mod special că ''Google se bazează tot mai mult pe evenimente curente pentru a crește utilizarea produselor sale de către consumatori", scrie Agerpres.

Piața publicității online din SUA, dominată de Google și Facebook, va atinge 160 de miliarde de dolari în 2023 CITEȘTE ȘI Piața publicității online din SUA, dominată de Google și Facebook, va atinge 160 de miliarde de dolari în 2023

Studiul estimează că Google a generat venituri de 4,7 miliarde de dolari în 2018 prin conținutul postat de mass-media. Google plătește editorilor o parte din veniturile publicitare pe care le generează din căutările pe site-urile de știri, însă asociația consideră că suma este insuficientă.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
presa americana