FOTO New York Times renunță la caricaturile politice după o polemică privind un desen considerat antisemit

FOTO New York Times renunță la caricaturile politice după o polemică privind un desen considerat antisemit
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 iun 2019

Ediția internațională a cotidianului The New York Times (NYT) nu va mai publica caricaturi politice, în urma unui scandal provocat în aprilie de o caricatură în care apar Benjamin Netanyahu și Donald Trump, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

NYT a anunțat luni că nu va mai publica desene cu caracter politic în ediția sa internațională, la aproape o lună de la polemica provocată de această caricatură considerată antisemită, scrie News.ro.

Cotidianul a anunțat că se gândea de un an să-și ”alinieze” ediția internațională la cea publicată în Statele Unite, în care nu mai tipărește caricaturi politice de mulți ani. El intenționează să pună acest proiect în aplicare de la 1 iulie.

Pro TV cere din nou ajutor de stat, alături de alți aplicanți. Guvernul schimbă legislația pentru a finanța mai multe tipuri de filme CITEȘTE ȘI Pro TV cere din nou ajutor de stat, alături de alți aplicanți. Guvernul schimbă legislația pentru a finanța mai multe tipuri de filme

Publicarea, la sfârșitul lui aprilie, în ediția internațională, a unui desen în care sunt caricaturizați premierul israelian Benjamin Netanyahu și Donald Trump a provocat un scandal în comunitatea evreiască și nu numai.

Șeful guvernului israelian este caricaturizat ca un câine-ghid, purtând o zgardă cu steaua lui David, ținut în lesă de către locatarul Casei Albe, caricaturizat drept un orb ce poartă o kippa pe cap.

Cotidianul a prezentat scuze și a mers mai departe, însă polemica nu a slăbit.

Directorul publicației, A.G. Sulzberger a hotărât să lanseze o procedură disciplinară împotriva responsabilului ediției care a ales desenul caricaturistului Antonio Moreira Antunes. El a hotărât, de asemenea, să nu mai utilizeze caricaturi propuse de către o societate externă, de la care provenea caricatura controversată.

Unul dintre caricaturiștii-vedetă de la NYT, Patrick Chappatte, consideră că decizia anunțată luni este legată de acest scandal, scrie el pe site-ul său.

Acest colaborator de peste 20 de ani al cotidianului își exprimă regretul față de faptul că ”toți acești ani de muncă rămân neîmpliniți, din cauza unui singur desen, care nu este al meu și care n-ar fi trebuit să fie publicat vreodată în cel mai bun ziar din lume”.

”În acești ultimi ani, unii dintre cei mai buni desenatori de presă din Statele Unite (...) și-au pierdut locul de muncă din cauză că editorii lor i-au considerat prea crtici cu (Donald) Trump”, continuă el.

”Poate că ar trebui să ne îngrijorăm”, scrie el. ”Și să ne răsculăm. Desenatorii de presă s-au născut odată cu democrația, iar atunci când libertățile sunt amenințate și ei sunt amenințați”.

Responsabilul rubricii editoriale a New York Times James Bennet a anunțat pe Twitter că ziarul dorește să continue să coopereze în viitor cu Patrick Chappatteși cu Heng Kim Song, celălalt caricaturist-vedetă al publicației, în alte formate.

FOTO New York Times renunță la caricaturile politice după o polemică privind un desen considerat antisemit

viewscnt
Afla mai multe despre
new york times
caricaturi politice