BBC News taie aproximativ 450 de locuri de muncă

BBC News taie aproximativ 450 de locuri de muncă
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 ian 2020

BBC News a anunțat miercuri că va tăia aproximativ 450 de posturi, ca parte a planului de economisire a 80 de milioane de lire sterline până în anul 2022.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Potrivit bbc.com, va fi redus numărul filmelor produse de Newsnight, fapt care va duce la închiderea de funcții în grila BBC Two.

Vor fi restructurate posturile și la BBC Radio 5 Live, precum și la programele World Update și World Service, scrie News.ro.

Călin Popescu Tăriceanu, la Parchetul General, într-un dosar în care este suspectat de abuz în serviciu CITEȘTE ȘI Călin Popescu Tăriceanu, la Parchetul General, într-un dosar în care este suspectat de abuz în serviciu

În prezent, BBC News are în jur de 6.000 de angajați, inclusiv 1.700 în afara Marii Britanii. Bugetul, după ce măsurile vor intra în vigoare, va fi de aproximativ 480 de milioane de lire sterline pe an.

Directorul BBC News, Fran Unsworth, a spus: „BBC trebuie să înfrunte modul diferit în care publicul ne folosește”. El a subliniat că trebuie să fie orientat mai mult spre digital.

Tăierea locurilor de muncă, anunțată miercuri, va însemna un pas spre redefinirea BBC News.

„Trebuie să redefinim BBC News în următorii 5 până la 10 ani, pentru a salva sume importante de bani. Cheltuim prea mult din resursele noastre pentru televiziunea lineară și nu suficient pentru digital”, a mai spus Unsworth.

Corporația a anunțat în 2016 că este nevoie să salveze 800 de milioane de lire sterline, din care aproximativ 80 de milioane de lire sterline de la News.

Peste 40 de milioane de lire sterline din suma care a fost cerută spre a fi economisită la BBC News a fost salvată în ultimii patru ani. Restul se va face din restructurarea redacției, prin politica editorială.

BBC a precizat că astfel va fi evitată duplicarea materialelor, problemă care apărea pentru că erau folosite resurse pentru aceleași subiecte. Oricum, schimbările presupun o reducere a numărului total de subiecte.

viewscnt
Afla mai multe despre
bbc news
locuri de munca