CBS dă în judecată acționarul principal al companiei, familia Redstone, pentru a se proteja de fuziunea cu Viacom

CBS dă în judecată acționarul principal al companiei, familia Redstone, pentru a se proteja de fuziunea cu Viacom
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 mai 2018

CBS a intentat luni un proces pentru reducerea drepturilor de vot ale acționarului său principal, National Amusements, companie deținută de Sumner și Shari Redstone, într-un act de sfidare care are rolul de a respinge planul fuzionării CBS cu Viacom, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

CBS afirmă în plângere că vrea să împiedice familia Redstones să concedieze directori sau să schimbe regulile de la nivelul companiei înainte de o reuniune a consiliului de administrație programată joi, la care va fi analizată emiterea unor dividende care ar reduce drepturile de vot ale National Amusements, scrie News.ro.

Dacă dividendele vor fi aprobate, drepturile de vot ale familiei National Amusements vor scădea la aproximativ 17%, de la circa 80%, urmând să fie corelate cu participația de 10,3% deținută de National Amusements la CBS, potrivit plângerii făcute în justiție de CBS, înregistrată la Tribunalul din Chancery, Delaware.

Experții juridici consideră că procesul este un exemplu rar al unei companii care încearcă să se folosească de ”opțiunea nucleară” pentru a se elibera de acționarul care deține o participație de control, declanșând un litigiu juridic referitor la viitorul uneia dintre cele mai mari companii din industria americană a divertismentului.

DOCUMENT După scandalul Facebook - Cambridge Analytica, Guvernul pregătește o Lege pentru combaterea știrilor false. Autoritățile au în vedere în mod special platformele de socializare. Perspectivele - la WeLoveDigital.forum CITEȘTE ȘI DOCUMENT După scandalul Facebook - Cambridge Analytica, Guvernul pregătește o Lege pentru combaterea știrilor false. Autoritățile au în vedere în mod special platformele de socializare. Perspectivele - la WeLoveDigital.forum

”CBC dă măcar semnalul și dovedește că pune pe primul plan interesele tuturor și nu ale lui Shari Redstone”, a spus Brian Quinn, profesor la Boston College Law School.

National Amusements a negat că ar dori înlăturarea consiliului de administrație al CBS.

“National Amusements nu are nicio intenție de a înlocui board-ul CBS sau de a forța un acord care nu este susținut de ambele companii. Atitudinea National Amusements susține acest fapt și reflectă angajamentul său pentru un proces de guvernanță corectă”, potrivit unui comunicat al acestei companii.

Shari Redstone a fost surprins de proces, în special pentru că cele două părți conveniseră neoficial raportul acțiunilor în fuziunea CBS cu Viacom, au declarat două persoane apropiate situației.

National Amusements consideră că CBS a intentat procesul pentru că National Amusements și-a exprimat îngrijorarea legată de incidente de hărțuire și intimidare provocate de un director al CBS în 2016. National Amusements a exprimat din nou aceste îngrijorări în discuțiile cu CBS, săptămâna trecută, potrivit uneia dintre surse.

Reprezentanții CBS au refuzat să comenteze acuzațiile de hărțuire.

Acțiunile CBS au crescut luni cu 3%, la 54,07 dolari pe unitate, datorită speranțelor că CBS va obține un acord mai bun. Titlurile Viacom au scăzut în schimb cu 7%, investitorii fiind îngrijorați de perspectivele companiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
cbs
national amusements