Facebook și Google refuză să împartă cu media australiană veniturile din publicitate

Facebook și Google refuză să împartă cu media australiană veniturile din publicitate
scris 15 iun 2020

Facebook a respins luni apelurile guvernului și media australiene de a împărți veniturile rezultate din publicitate cu organele de presă, lăsând să se înțeleagă că ar prefera să se lipsească de conținuturi de informație, potrivit AFP.

Gigantul american a indicat Autorității australiene a concurenței că informațiile nu reprezintă decât "o foarte mică fracțiune" din conținuturile postate de abonații Facebook.

"Dacă nu ar exista niciun conținut informațional disponibil pe Facebook în Australia, credem că impactul asupra rezultatelor și al cifrei de afaceri în Australia nu ar fi important", a indicat grupul, amenințând astfel implicit cu o boicotare a grupurilor de presă locale, scrie Agerpres.

VIDEO Filmul \'\'Matrix 4\'\' va fi lansat de abia în 2022 din cauza pandemiei de coronavirus CITEȘTE ȘI VIDEO Filmul ''Matrix 4'' va fi lansat de abia în 2022 din cauza pandemiei de coronavirus

"Ținând cont de valoarea socială și de beneficii pentru mass-media, am prefera să putem continua să permitem prezența presei pe platforma noastră", a adăugat el.

Australia a anunțat în aprilie că intenționează să constrângă Google, Facebook și alți giganți digitali să împartă câștigurile publicitare provenite din conținuturi de actualitate reluate pe site-urile lor. Guvernul urmează să prezinte în curând o inițiativă în acest sens.

Această inițiativă este susținută puternic de cele mari grupuri de presă din Australia, Nine Enternainment și News Corp.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
google
publicitate