Germania vrea să amendeze rețelele de socializare cu până la 50 de milioane de euro, dacă nu șterg conținutul ilegal

Germania vrea să amendeze rețelele de socializare cu până la 50 de milioane de euro, dacă nu șterg conținutul ilegal
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 mar 2017

Rețelele de socializare care operează în Germania riscă amenzi de până la 50 de milioane de euro dacă nu șterg la timp conținutul ilegal, inclusiv știrile false, relatează BBC News.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ministrul german al Justiției, Heiko Maas, a pus la punct un proiect de lege ce prevede amenzi, în cadrul eforturilor de a elimina discuțiile toxice de pe rețelele de socializare.

Potrivit lui Maas, eforturile voluntare din partea rețelelor de socializare pentru rezolvarea problemei nu au mers suficient de departe, scrie News.ro.

Potrivit propunerilor, site-urile trebuie să ofere asistență 24 de ore din 24 pentru ștergerea conținutului reclamat în maxim șapte zile de la depunerea sesizării.

Decizie CNA: Operatorii de cablu vor fi obligați să ordoneze tematic canalele pe care le emit abonaților CITEȘTE ȘI Decizie CNA: Operatorii de cablu vor fi obligați să ordoneze tematic canalele pe care le emit abonaților

Oficialul a precizat că societăți precum Twitter și Facebook au îmbunătățit modul în care tratează conținutul ilegal, însă au în continuare probleme. Ea a citat studii care arată că Twitter șterge numai 1% din mesajele rasiste, iar Facebook 39%.

Rasismul și discursurile care îndeamnă la ură au luat amploare pe rețelele de socializare germane după afluxul de refugiați din ultimii doi ani. 

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
retele de socializare
fake news