Grupul Warner Bros. Discovery numește un nou CEO la CNN

Grupul Warner Bros. Discovery numește un nou CEO la CNN
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 aug 2023

Grupul Warner Bros. Discovery l-a numit pe un veteran al industriei media, britanicul Mark Thompson, care a condus în trecut BBC și The New York Times, în funcția de CEO al CNN pentru a relansa acest post TV de știri, aflat în căutarea unei noi identități și confruntat cu o scădere a cotelor de audiență, informează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În vârstă de 66 de ani, Mark Thompson îl înlocuiește în poziția de CEO al CNN pe Chris Licht, contestat pe plan intern și forțat să demisioneze în luna iunie, la doar un an după numirea sa în funcție, pe fondul scăderilor de audiență și după o polemică stârnită de o emisiune considerată prea favorabilă față de fostul președinte american Donald Trump, scrie Agerpres.

PROFIT NEWS TV Redescoperă România – Anca Munteanu, fondator Portal Village: Sperăm ca proiectul nostru să ajungă în toate zonele țării. Următoarea locație va fi pe partea terapeutică CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Redescoperă România – Anca Munteanu, fondator Portal Village: Sperăm ca proiectul nostru să ajungă în toate zonele țării. Următoarea locație va fi pe partea terapeutică

Mark Thompson va avea misiunea delicată de a relansa audiențele CNN, depășite de cele ale posturilor rivale Fox News și MSNBC, în timpul alegerilor primare americane și, apoi, în timpul campaniei pentru alegerile prezidențiale din 2024, care se anunță una extrem de intensă odată cu viitoarele procese intentate lui Donald Trump.

„Mark este un adevărat inovator care a transformat pentru a le duce în era digitală două dintre cele mai respectate instituții jurnalistice din lume”, a declarat CEO-ul grupului Warner Bros. Discovery, David Zaslav, care salutat totodată „o forță extraordinară pentru CNN și jurnalism în această perioadă crucială”.

„Lumea are nevoie mai mult ca niciodată de informații fiabile și precise, iar noi n-am avut niciodată în trecut atât de multe mijloace pentru a răspunde acestei nevoi în țara noastră și în străinătate”, a declarat Mark Thompson, care își va prelua funcția în data de 9 octombrie.

Director general al BBC din 2004 până în 2012, el a devenit apoi CEO-ul ziarului The New York Times (2012-2020) într-o perioadă în care prestigiosul cotidian american s-a transformat cu succes pentru a se adapta la era digitală și pentru a-și crește numărul de abonați (aproape 10 milioane în 2023).

Deja aflat în pierdere de viteză după era Trump, care a galvanizat audiențele posturilor de știri din Statele Unite, CNN a trebuit să îl concedieze la sfârșitul anului 2021 pe unul dintre prezentatorii săi vedetă, Chris Cuomo, care l-a ajutat pe fratele lui, Andrew Cuomo, fost guvernator al statului New York, să combată acuzațiile de hărțuire sexuală formulate împotriva sa.

Apoi, directorul emblematic al postului, Jeff Zucker, a trebuit să demisioneze în februarie 2022 după dezvăluirile despre relația lui secretă cu o colegă.

CONFIRMARE FOTO Furnizor al armatei ucrainene a intrat în centrul Bucureștiului, pe locul unui rival CITEȘTE ȘI CONFIRMARE FOTO Furnizor al armatei ucrainene a intrat în centrul Bucureștiului, pe locul unui rival

Una dintre primele misiuni ale lui Mark Thompson va fi aceea de a coordona lansarea serviciului online CNN Max, care va deveni disponibil începând din 27 septembrie pe platforma Max (fosta HBO Max), marcând astfel intrarea în epoca streamingului pentru celebrul post TV prin cablu.

Un precedent proiect de serviciu de streaming cu plată, CNN+, a fost abandonat după pierderi financiare și scandaluri în aprilie 2022, la doar câteva săptămâni după lansarea sa și la scurt timp după fuziunea dintre WarnerMedia (care deține CNN, HBO Max) și Discovery, care au format un gigant în industria media și a streamingului, Warner Bros Discovery.

viewscnt
Afla mai multe despre
warner bros. discovery
cnn