Hulu, evaluată la 15 miliarde dolari după ce a răscumpărat participația minoritară a AT&T

Hulu, evaluată la 15 miliarde dolari după ce a răscumpărat participația minoritară a AT&T
scris 16 apr 2019

Conglomeratul american AT&T și-a vândut participația minoritară la Hulu, într-o trazacție ce evaluează platforma de streaming video la 15 miliarde de dolari.

Hulu, companie controlată de Walt Disney, a plătit 1,43 miliarde de dolari în schimbul participației de 9,5% din acțiunile proprii deținută de AT&T.

În urma tranzacției, în acționariatul Hulu au rămas The Walt Disney Company, cu pachet de peste 60% din acțiuni, și Comcast, care deține restul participației până la 100%, prin intermediul NBCUniversal.

Record de audiență pentru \'\'Game of Thrones\'\' - 17,4 milioane de americani au urmărit debutul sezonului final CITEȘTE ȘI Record de audiență pentru ''Game of Thrones'' - 17,4 milioane de americani au urmărit debutul sezonului final

AT&T, care se pregătește să își lanseze propriul serviciu de streaming video pe bază de abonament, a anunțat că va folosi fondurile atrase din vânzarea acțiunilor la Hulu pentru a-și reduce datoriile.

Hulu a încheiat anul 2018 cu peste 25 de milioane de abonați, în creștere cu aproape 50% față de anul anterior.

Printre cele mai cunoscute producții Hulu se numără „The Handmaid’s Tale”, care este și cea mai de succes, „Castle Rock”, „The Good Doctor”, „Killing Eve”, „Marvel’s Runaways” și „Future Man”.

Pe lista titlurilor originale ce vor fi lansate în acest an se numără „Catch-22”, o miniserie în șase părți adaptată după romanul omonim scris de Joseph Heller, cu Hugh Laurie și George Clooney în roluri principale.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
hulu
at&t
actiuni proprii
rascumparare
evaluare
walt disney
comcast