Investițiile guvernamentale în producția de film au fost prelungite până în 2026

Investițiile guvernamentale în producția de film au fost prelungite până în 2026
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 mar 2024

Programul de atragere a investițiilor în producția de film, în România, se prelungește până în decembrie 2026, iar noul apel de proiecte va fi lansat în luna mai a acestui an, a anunțat ministrul Culturii, Raluca Turcan, într-un comunicat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pragul anual al schemei de sprijin de la buget a fost crescut la 55 de milioane de euro, scrie G4Media.ro.

Ministrul Mediului, despre noul Cod silvic: Tăierile la ras vor fi interzise în aproape jumătate din suprafața de pădure a țării, furtul de masă lemnoasă va duce la suspendarea dreptului de acces în SUMAL 2. Soluții alternative pentru paza pădurii CITEȘTE ȘI Ministrul Mediului, despre noul Cod silvic: Tăierile la ras vor fi interzise în aproape jumătate din suprafața de pădure a țării, furtul de masă lemnoasă va duce la suspendarea dreptului de acces în SUMAL 2. Soluții alternative pentru paza pădurii

În luna mai, Oficiul de Film și Investiții Culturale va deschide noua sesiune de apel de proiecte. Turcan estimează că după deschiderea unei noi sesiuni și până la finalul anului 2026, vor fi atrase în România investiții directe de cel puțin 350 milioane de euro.

”Mă bucur enorm să susțin repornirea acestui proiect deosebit pentru țara noastră, nu doar din perspectiva economică si a dezvoltării industriei de film și industriilor conexe, dar, mai ales, pentru a readuce acasă profesioniștii români de valoare. Dintre proiectele depuse anterior, 10 vor fi soluționate luna aceasta, și estimăm că vor fi finalizate toate restanțele până la mijlocul acestui an”, a declarat ministrul Culturii.

viewscnt
Afla mai multe despre
film
guvern